Uppdatering

Sådär ja, då har det gått två månader sedan sista uppdateringen igen, satt o läste igenom mitt förra inlägg o glad så varm i hjärtat hur ALLA hästarna utvecklats ännu mer på de två sista månaderna sedan sist jag skrev, skriver en liten snutt om alla:

Ice: Han har hoppat MAGISKT o utvecklats ännu mera, endast 7år ung har han hoppat tre st 1,40 klasser, två felfria med placering o en med 4fel, Ice är nu färdigkvalad till Falsterbo o Breeders o det ser vi fram emot, jag har kommit ytterligare två steg framåt i trimmet o det har verkligen gett utdelning i hoppningen, jag är nu helt övertygad om att han är en Svårklasshäst.

Bob: Han hoppar stadiga 1,20 rundor o har fått snabbare bakben i trimmet med manken mera som högst punkt o inte så mycket på bogarna längre, just nu känns inte en 1,30 debut så långt borta.

Hugo: Vilken stjärna han är, felfria 1,30 o hoppar det lätt som en plätt, fortfarande har han mycket karaktär men det är ju också det som gör honom till den stjärna han är o det är en del av hans personlighet att springa lite på tvären, kasta sig o spexa, mig gör det absolut ingenting om han vill vara sådan o inget jag försöker plocka bort från honom så länge han presterar inne på banan, en glad häst presterar alltid bättre än en kuvad. 

Charlie: Han börjar koppla ihop kropp o knopp o gjorde förra helgen sin absolut bästa 1,20, wow vad han hoppade, försiktigt, spänstigt o med spetsade öron, nu hoppas vi att vi kan hitta en ny ägare till fina Charlie som är till salu!

Possan: Hon är en clear round machine, hoppar 1,30 o kan göra det baklänges om det skulle vara så, Possan är till salu o jag hoppas vi kan hitta en tjej/kille som vill fortsätta med henne, hon är en fantastisk hoppindivid som alltid vill göra rätt för sig.

Ooompa: Jag o Ooompa har en paus o Robin tävlar honom, känner att just nu är det lite för mycket häst för mig o även om jag inte vill erkänna det så är Robin ett snäpp starkare än mig =) Jag försöker verkligen sitta emot med sitsen men han drar mig ur sadeln o det blir mest handridning från min sida o det är ju aldrig bra, Robin kan sitta emot mer o jag måste säga att han hoppar bättre med honom o hittar på mindre dumheter, hoppningen finns där men det är ett par års trim kvar, den som väntar på något gott! 

Fiffi: Hon hoppade Kvalitetstävlan med Robin 7-7, riktigt snålt tycker såklart vi men vad gör det om 100år, vi får inte glömma att Hugo kom NÄST SIST i 4år Championatet Semifinal som 4åring o vi ser ju hur det blev sedan, är väldigt glad jag inte håller på med dressyr i alla fall för då hade man slitit sitt hår nästan varje helg, hon går i alla fall på bete nu o ska igång igen 1aug med sikte på Semifinal i 4års Championatet.

Vita Nova: Min älskade bästis, hon är den bästa jag vet, har hoppat två 1,45 klasser, en felfri o en med 4fel, mitt fel såklart, hon är grym o jag älskar henne så mycket, så smart, lyhörd, snäll o helt enkelt bäst!

Chesny: Han har radat upp hur många felfria 1,10 rundor som helst med galet fin hoppning, vilken häst han är, i helgen debuterade vi 1,20, med en bakbom ner på tvåan blev han överförsiktig o stanna en gång in i kombinationen in, jag valde att gå ut, vi får bara backa bandet lite o hoppa 1,10 igen o träna ännu mer kombination hemma så är vi på G snart igen för 1,20, ingen fara bo sånt som händer ibland.

Diddi: Som hon utvecklas hela tiden, hoppar magiskt o är nu färdigkvalad till Breeders, älskar hennes inställning, försiktighet o ja faktiskt allt med henne, nu ska hon få ett par veckors sommarlov hon också.

Ture: Ture ska på återbesök i veckan o jag hoppas verkligen han får lov att gå i större hage nu för han klättrar på väggarna men är ute o betar med Vickie varje dag o verkar trivas så gott som det går, sabla ligamentskada, vilken tid det tar att läka!

Vi har även hunnit med 3års Test:

Familjen Bladh köpte Bläs som vi kallade henne, en speciell dam som hoppar fantastiskt fint, hon hoppade 8-7, blev lite spänd o tagen av stunden men gjorde sitt bästa för dagen, duktiga lilla tjej.

Tore gjorde ett fantastisk test med 8-8 i hoppningen men tyvärr inget Diplom pga 6:a på benen, är lite inåttåad men tyckte en 6:a var lite väl överdrivit, grattis till ägaren o uppf Ulrika till en grymt fin häst!

 

Nu är våren kommen

Hurra! Äntligen! Vilken seg vinter det varit men nu är man tuff igen, 20 grader visade termometern idag, riktigt härligt o hästarna har njutit i hagarna utan täcke.

Vi har tävlat på bra o jag tänkte ge er en liten uppdatering om varje häst nu när jag varit så dålig på att uppdatera:

Fiffi vårt fina 5åriga fölsto e: Cabachon - Cardento - Irco Marco har gjort tävlingsdebut med grymma Robin som jobbar hos mig på ett mycket lovande sätt o framtiden för henne ser mycket ljus ut, nu blir det ett par tre tävlingar sedan Kvalitetstävlan för att sedan gå ut två månader på bete.

Ice 7år e: Odermus R - Be My Chief xx har hoppat 1,30 felfritt två tävlingar o debuterade 1,35 i helgen som gick med 4fel o visade superfin hoppning, dock har jag fått lite bakläxa på trimmet av Maria Gretzer, jo trimmet är bra om han varit 5år =) Så det jobbar vi vidare med för att sedan debutera 1,40 i maj.

Fantastiska Hugo 6år e: Balou du Rouet - Cardento  känns stadig i 1,20 klasserna o har hoppat felfritt flera st i år, ridbarheten o styrkan börjar infinna sig o hoppningen är precis som innan världsklass men vi har en hel del kvar i markarbetet, till hjälp med det har jag min dressyrtränare Mollis Persson som för övrigt blev utsedd till årets dressyrtränare 2017, hon är bäst!

Ture 7år e: Chairman la Silla - Convoi är under igångsättning efter en ligamentskada han fick i okt 2017, pigg o glad o om allt ser ok ut på nästa koll får vi börja hoppa om lite drygt en månad, stort tack till Johan Lenz o Jonas Tornell som alltid gör proffsiga jobb med mina pärlor.

Vita Nova 8år e: Diamant de Revel - Cardento, min bästa vän o en häst som jag älskar så mycket har hoppat felfritt två 1,40 i år o ska ta ett snäpp upp i 1,45 under våren/sommaren, väldigt spännande, har inte ridit svår klass på några år nu.

Diddi 6årigt fölsto e: Diamant de Revel - Cardento har hoppat flera felfria 1,00 o även debuterat 1,10, hon har jag haft ett angenämt "problem" med, hon har hoppat för högt över o varit så snabb i benen att det nästan känts som det brunnit i dom =) Hon börjar nu förstå att man inte behöver hoppa 50 över höjden o börjar ta mera tid på sig, älskade häst.

Charlie 6år e: Favorit Ask - Utrillo van de Heffinck har hoppat felfritt 1,20, sen tyvärr fläkte han sig i hagen o blev halt, en liten knäbehandling o han är pigg o glad o fit för fight igen, fina Charlie ska förhoppningsvis debutera 1,30 under sommaren o han är till salu.

Bob 6år e: Verdi - Cortez har debuterat 1,20 på ett mycket lovande sätt, han är ju lite efter då han varit lite av en olycksfågel så nu hoppas vi han håller sig på benen, hans hopp är väldigt stort, han är försiktig men styrkan finns inte riktigt där än men den kommer, Bob är dessutom stallets snällaste häst som alla älskar.

Ooompa Loompa 5år e: Al Cendo - Robin Z, jag vet inte riktigt var jag ska börja, han har man fått för sina synder, han hoppar gärna felfritt o superfint o har hoppat 1,10 felfritt men framridningen kan fortfarande vara extremt stökig o jobbig, han bockar, vänder gör tjurrus o springer till utgångarna, nu sist i Flyinge fick Pappa stå vid utgången för han siktade på att gå ut varje gång jag red förbi där, egen uppfödning så jag får väl dras med honom ett rejält bra tag till, planen med honom är bara att han ska bli snäll!

Piri Piri 8år e: Baltimore är en ny fin tjej i stallet som är till salu, hon är sparsamt tävlad 1,20 klasser o jag har ridit två st med henne med ett nedslag, en fin häst som är väldigt flashig o enkel att rida, ska debutera 1,30 om två veckor, kom o köp!

Kerstin 3år e: Balou du Rouet - Cardento - Quidam de Revel matchas för ett ev 3års Test i maj månad men vi får se om vi tar dit henne, hon hoppar galet bra o högt över o vi vill absolut inte skrämma henne för framtiden så veckorna framöver får avgöra om vi tar dit henne el inte, sjukt fin häst!

Fina Casidu 8år e: Cassini 2 - A-Dur har hoppat felfritt 1,30 klasser med mig o 1,15 klasser med sin duktiga ägare Clara, en väldigt fin o försiktig häst som har en räv bakom örat vid uteritter o drar sig inte för att kasta av =)

Rut 7årigt fölsto e: Skovens Rafael - Cortus är en clear round machine som fullkomligt ÄLSKAR att hoppa o visa upp sig, har hoppat felfritt 1,00 klasser o ska debutera 1,10 ute, fina Rut är till salu, hon är om en dröm att rida o rör sig som a million dollars! Ett guldläge för en fälttävlansryttare.

Ny i gänget är Chesny 5år e: Cabachon - Cosmeo, en häst som precis kommit o visar massa fina egenskaper, scope, försiktig o vacker som en tavla, ska bli spännande att tävla honom, Chesny är till salu, film kommer.

Possan 8år e: Crelido - VDL Camphell har hoppat flera felfria 1,30 o gör det lätt som en plätt, är redo att hoppa 1,35 o 1,40, Possan är till salu, hon vill komma till någon som bara har henne o skämmer bort henne som den diva hon är, en häst som fortfarande är väldig känslig att komma upp på men gör man som hon är van vid är det inget problem.

Sen har vi även några 3åringar till inridning o so far är alla A barn o det är vi väldigt glada för.

Jag får härliga uppdateringar från ägare till hästar som sålts o jag glädjs så mycket med er.  

Nu blir det full ös några månader framöver o ser vi fram emot!

Ha en trevlig kväll så hörs vi!

IMAGE.JPG

Piri på tävling

IMAGE.JPG

Bästis efter en felfri 1,40

IMAGE.JPG

Ljugarbänken har kommit fram, Pappa o Majlis invigde den 

Såld häst

Det var inte länge Ferox fick vara hos oss innan han blev såld, alltid lätt att sälja fina hästar, vi önskar stort lycka till med denna fina läromästare

IMG_6584.JPG

Lite från vår vardag

IMAGE.JPG

Belle e: Balou du Rouet - Cardento (Biancas helsyster) är grindpolis o bestämmer vilka som får gå nära vid intag

IMAGE.JPG

Nysladdat varje dag o byggt min nya favoritövning, ruter ess  

IMG_6390.JPG

Jag o mina grymma medarbetare hade lite Teambuilding o Göteborg på torsdagen, vilket roligt gäng vi är, tacksam

IMG_6389.JPG

Göteborg

IMAGE.JPG

Grymma Magnus skor Fiffi 5årigt fölsto e: Cabachon - Cardento - Irco Marco

IMAGE.JPG

Gårdshunden Majlis håller sig gärna inne nu när det är så kallt, hur söt är hon inte  

CD02745A-4C97-41F2-9A7D-EB2F970BE898.JPG

Hittade ett gammalt foto, jag till vänster på Cognac o Ulrika o Sheik till höger, året var 1992

V7

Vecka 7 var vi i Osby o tävlade en dag, tack gode gud för att det bara var en dag för parkeringen var fullständig katastrof, är så glad att jag varit med ett tag för jag har alltid grus med mig vintertid, riskerar verkligen inte att mina hästar ska hoppa av bilen o halka! Lika katastrof var framridningen, fanns verkligen ingenstans att ens skritta innan man fick gå in i framhoppningsridhuset, tur jag "bara" skulle hoppa 1,00 o 1,10, för det behöver man inte värma fullt lika mycket iallafall. Hur som helst var alla fina hästar felfria, Oompa 1,00, Diddi 1,00 o Bob 1,10, även Rut 1,00 hon som hade scenskräck i Flyinge, kul, det som vägde upp aningens är att Osby har den grymmaste kafeterian jag någonsin skådat på hästtävling, jättegod dagens o en stor kakbuffé.

IMG_6342.JPG

Fina Rut

IMAGE.JPG

Katastrof

IMAGE.JPG

Kakbordet, grymt trevligt 

New kids on the block

En ny tjej som är här för inridning 3år e: Contador - D - Day

IMAGE.JPG

 Även stor o brun som vi kallar honom är ny o till salu. En stor häst med mycket motor, är tävlad 1,20 med amatör o är verkligen en läromästare att ha kul med, hoppar bra, tar dig till hindret o stannar inte,  han är e: Feliciano, bra pris dessutom. 

IMAGE.JPG

Flyinge

Vi åkte på kvällstävling i stora Flyinge i -12 grader, ja ni läste rätt, vi hästfolk är mer eller mindre galna! Craafordhallen är dessutom värre än en frys, tur hästarna hoppade jättefint. Bob var felfri 1,10, Diddi hade ett ner i 1m, tittade till på en vit planka som dom alltid brukar titta på i Flyinge, dessutom lämnade jag henne lite "själv" där, alltså hade inte tillräckligt sträckt tygel o lite för lite ben så hon drog med sig den med med bak. Rut hade lite scenskräck i stora ridhuset, orutin o inget jag oroar mig för. Oompa Loompa årsdebuterade o var felfri 1.00, han skötte sig faktiskt, lite bus o stök på framridningen men för att vara honom var det ingenting o Clara var felfri med Dansken, bra kväll trots bitande kyla!

IMG_6220.JPG

Nöden har ingen lag 

Helsingborg

V6 åkte vi till Helsingborg två dagar, första dagen var det Hugo, Vita o Charlie. Finaste Hugo gjorde en MAGISKT fin 1,20 o var felfri, wow vad han hoppade, nyper mig i armen varenda gång jag hoppar honom så fin han är, även Charlie hoppade sin absolut bästa 1,20 hittills, felfri o med en superkänsla, tänk vad lite ( mycket) markarbete o vila kan göra, det känns verkligen som om den rena hoppningen är på G o inte i två delar längre, verkligen superkul på en superfin häst som bara har haft lite svårt med att bruka sin kropp. Vita hade ett ner i omhoppningen i 1,30, hon var alldeles för pigg o stal väg ifrån mig i en högersväng, mitt fel såklart, trimmade inte tillräckligt dagen innan fast jag visste att hon skulle vara galet pigg, amatörmässigt gjort av mig.

Till lördagen hade jag däremot trimmat, både på fredagen o även på morgonen innan vi åkte, tur eftersom det var fruset på framridningen o det fanns ingenstans att värma, men jag var väl förberedd nu o vi hoppade en felfri 1,40 där hon tog mera tid på sig, älskade häst så fin hon är, min bästa vän!

  

IMG_6194.JPG

Mashmule  

 

Bilder ifrån vardagen

IMG_6128.JPG

En gång om året fixas underlaget med laser, allt för pärlorna

IMAGE.JPG

Mys i lösdriften

IMAGE.JPG

Ture betas så ofta vi har tid över, hans ligamentskada läker fint o vi hoppas att ska få komma igång igen i mars

IMAGE.JPG

Diddi redo för hoppning, hon gör alltid massa grimaser på gången

IMAGE.JPG

En monsterhovböld 

IMAGE.JPG

Anja 

IMG_6163.JPG

Vår uppfödning Izzy Miaki som såldes till Mexico efter jag utbildat honom till plac i 1,50 placerad WC 1,60, wow 

IMG_6186.JPG

Härligt med nöjda hästköpare, Connie el numera Chloe kommer må sin en prinsessa i sitt nya hem

IMAGE.JPG

Längtar efter fölisar, Belle e: Balou du Rouet - Cardento ( helsyster till Bianca) dräktig med Calidos Son  

Januari

Årets värsta månad är förbi, glömde bara att februari är nästa lika hemsk, antingen massa lera el knutigt o isigt, vet inte vad som är värst, tur Magnus vår grymma hovslagare bara bor en bit bort för det har varit en del tappskor o hovbölder. Ska tydligen bli -15 grader i veckan, hoppas SMHI har fel, det brukar dom ju ha.

Tävlingssäsongen drog igång i Åstorp för två veckor sedan, innan vi åker på årets första tävling åker vi alltid iväg till ett annat ridhus för att banhoppningsträna, dels för att känna hur bra eller dåligt man trimmat med också för att "blow off some steam" nu när man inte kan göra av med så mycket energi som jag hade velat, saknar verkligen att kunna galoppera ute. Första gänget åkte till Grevlunda, andra bort till grannen Mimmie o tredje till Royne o Sofia, så tacksam att man får lov att komma o hoppa på massa fina anläggningar!

I Åstorp började vi på lördagen med dom yngsta, Rut tävlingsdebuterade med ett nedslag i 1,00, vilken liten kanonkula, som om hon aldrig gjort något annat än att hopptävla, Rut gick Breeders i dressyr 2017 o var även kvalad till Elmia, men Rut vill inte enbart vara dressyrhäst, ett guldläge för en fälttävlansryttare då vi kommit på efter två månader i träning att hon är outtröttlig. Diddi hoppade en felfri 1,00, älskar henne, så himla lik Vita Nova när hon var ung, ser verkligen fram emot 2018. Bob hoppade en felfri 1,00, han har nu blivit 6år men har aldrig riktigt kommit igång utan haft otur med lite småskador under 1år, nu hoppas vi på att 2018 ska bli Bobbens år, han fick iallafall grönt ljus efter sista kollen hos Jonas Tornell så nu håller vi tummarna att han inte hittar på fler bus. Clara var med med sin fina Dansken o var felfri o placerad i 1,10, grattis! På söndagen var det dags för Hugo, Charlie o Possan. Charlie hade två ner i 1,20, ett var mitt fel helt o hållet, hade inte alls koll på grejorna o ett sprang han på, lite pigg o behöver lite med lydnad, men hellre lite pigga o glada hästar såhär i början på säsongen än tvärtom =) Hugo gick rakt in i 1,20, det har vi aldrig gjort innan utan alltid hoppat en 1,10 innan men nu kunde vi inte det då det var mycket starter o det hade blivit minst 3h extra på bilen vilket jag inte tycker är ok för den unga hästen, särskilt inte i kalla januari, han hoppade hur som helst felfritt med MAGISK hoppning, love him o är så stolt över honom! Även Possan hoppade en felfri 1,30 med härlig spänst o försiktighet , riktigt kul första tävling!

Anna jobbar på superfint med 3åringarna, både Lillayster brun e: Conthinder - Al Cantino (till salu, väldigt fin häst) o Kerstin e: Balou du Rouet - Cardento är klara, Bläs 3år e: Conthinder - Electro behöver några veckor till. Vi har även anställt Vickie o hälsar henne välkommen o hoppas hon kommer trivas hos oss!

IMAGE.JPG

Fina Rut

IMG_6094.JPG

Teamwork makes the dream work 

Årets första häst såld

Lycka till i ditt nya hem Connie 7år e: Cabachon - Cortez, Connie har jag haft i träning sedan aug 2016 o var lite av en favorit då hon alltid är arbetsvillig, hoppar väldigt fint o försiktigt o rolig att rida VARJE dag. Connie är såld till en talangfull junior som jag tror kommer få mycket glädje av denna fina häst.  

IMG_6050.JPG

Julveckan i bilder

IMAGE.JPG

Blir mycket benspolande i det här vädret, även en del stopp i avloppet också :) 

IMAGE.JPG

Julklappar redo att skickas till mina fantastiska hästägare

IMAGE.JPG

Vi som tränar tillsammans överraskade Maria Gretzer med en helkväll i Malmö, det var verkligen lyckat

IMAGE.JPG

Jag är lite manisk med att kratta gården o passade på när vi hade några regnfria dagar

IMAGE.JPG

Hugga julgran är pappas grej

IMAGE.JPG

Julklapp från en av mina grymma hästägare, stort tack Familjen Håkansson

IMAGE.JPG

Vår fina lilla julgran

52221995-6126-4858-A294-987C0EF17D0F.JPG

Avslutar med en sommarbild, snälla skynda hit sommaren, du är saknad  

God jul

Vi på Stall Sara Nilsson önskar alla samarbetspartners en riktigt god o fröjdefull jul 

IMG_5030.JPG

Såld häst

Vi önskar Vito 4år e: Quality Time - Irco Mena stort lycka till i sitt nya hem

IMG_5664.JPG

Uppdatering

Sådär ja, då har det gått alldeles för lång tid IGEN, därför tänkte jag skriva en liten rad om varje häst:

Vita Nova fick några veckors lugnt jobb efter Breeders därefter gjorde vi en 1,35 klass i Skabersjö där hon hoppade felfritt o visade upp sin magiska hoppning, hon är verkligen en riktig pärla! Jag har valt att inte tävla henne mer i år utan nu ska vi "tura" lite för att sedan få någon vecka ledigt över jul, vi ska även på vet check hos Jonas Tornell nästa vecka för att stämma av.

Turesson har som jag skrev o förra inlägget fått en liten skada på ett ligament i höger fram så det bli skrittmaskin några månader för honom, jisses vad pigg han är, vi betar på eftermiddagarna i trädgården o då får man passa sig så det inte kommer en skola ovan mark.

Hugo avslutade säsongen med att vara felfri både 1,10 o 1,20 i Flyinge, no words needed, älskade häst, film nedan från Helsingborg 1,20:

Rut som är ny i gänget ska jag presentera, hon är ett 6årigt fölsto e: Skovens Rafael - Cortus - Furidant, uppf o ägare: Anders o Gunilla Håkansson, Rutan har gått Breeders i dressyr, ja ni läste rätt o var även kvalad till Elmia men nu ska hon bli hopphäst (mycket roligare ju), Rut hoppade 8 på Kvalitetstävlan vilket gör att det nog inte kommer bli så himla svårt att göra henne till hopphäst, Rut är en frisk fläkt o pigg VARJE dag, en evighetsmaskin, när jag rider henne känner jag mig sjukt proffsig o det känns även som vi svävar fram, mina hopphästar är ju inga direka gångartsmatadorer någon av dom =)

Oturförföljda Bob har ännu en gång fått en mindre skada, inget allvarligt men känns som vi aldrig riktigt kommer igång, men nästa år Bobben då ska vi visa dom!

Charlie har fortfarande lite semester, är långhåriga o njuter av heldagar i hagen, men snart ska han igång igen för ett vinterjobb.

Diddi har tävlingsdebuterat, 0,90 cm, felfritt, vilken pingla, grymt försiktig o visar massa förmåga, längtar till 2018 då hon ska tävla mer, ju mer jag rider henne dessto hetare blir hon, en tjej som älskar att jobba, sånt gillar jag!

Connie har debuterat 1,30, rev i trekombinationen som vi hoppat väldigt lite o framförallt aldrig på den höjden, gillar verkligen hennes inställning, hon har blivit så "vuxen" på något sätt, tog 1,30 uppgiften med ro så nu ska vi bara skaffa mer rutin där.

Possan tävlar på i 1,30, hoppade i Lund med ett nedlag där jag kunde suttit upp mer på 4 korta, nästa år blir det definitivt 1,40 med henne, det ser jag fram emot!

Candy o Dansken tävlar Clara på i 1,20 klasser, ibland tävlar även jag dom, väldigt skönt med några lite äldre att rida på, även om Dansken stundtals beter sig som en vild 4 åring. Candy agerar även förskolelärare till inridningshästarna o går framför dom, tack Candy för du är så snäll!

Bruno 4år e: Verdi är tävlingsklar, har varit iväg på bortaplan o hoppat så nästa år är det bara att tuta o köra, Bruno har ett stort fint hopp men trimningen o styrkan får vi jobba ännu mer på, såklart.

Vito 4år e: Quality Time - Irco Mena - Little Boy har även han tävlingsdebuterat, med ett nedslag på 1:an, han hade mest bry med att titta ut genom dörren i anridningen, så mycket dom ska lära sig, Vito är till salu, en häst som är väldigt försiktig o har ett härligt o starkt avstamp, såklart är han grön men lite får man ju ha att jobba på =). Han är en häst för framtiden!

Oompa vilar sig i form, bävar för den dag han ska igång igen, det blir efter nyår, gangstern, iallafall har han hållt sig inne i hagen nu ett tag, ett litet pluspoäng ändå får jag nog säga.

Carrera går från klarhet till klarhet, har hoppat tre st felfria 1,10 redan o har försprång för nästa år då hon går som 5åring, Carrera är till salu, en häst som har det alla söker efter, scope, försiktighet o ridbarhet!

Piffen "Robins häst" (vår men Robin har henne) e: Cabachon - Cardento - Irco Marco är inhoppad o visar försiktighet, spänst o scope, riktigt riktigt kul, är lite varm i pannan men hellre de en en segpropp.

Tore 2år är nu inriden o har åkt hem till sin ägare, löshoppningsfilm ligger på min instagram: saransara84, vilken häst!

Två nya tjejer har kommit för inridning, vi vet inte vad dom heter men vi kallar dom Bläsen e: Conthinder - Electro o lillasyster Brun e: Conthinder - Al Cantino, båda är kusiner med Vita Nova, dom är väldigt lite hanterade så vi börjar om från början, väldigt vackra o sportiga båda två iallafall.

Anna som jobbade hos mig innan är den som hjälper oss i år med inridningshästarna o hon gör ett kanonjobb!

Det var nog alla tror jag. Ice o CT är hemma hos sina ägare o vilar. Avelsstona o dom yngsta unghästarna njuter på lösdrifterna, just ja, jag köpte ett nytt avelsto tillsammans med Kristina en hästägare till mig e: Cardento - Telescop (Robin Z) - Magini, hon är 11år, ett selektionsto o hoppade 8-9 på sitt 3års Test, har en skada i nacken efter ett trauma o kan nu bara vara mammahäst o det ska hon förhoppningsvis få lov att vara i många år framöver, välkommen till oss Cegra!

Annars går dagarna mest i lerans tecken, aldrig har jag längtat efter våren så mycket som nu.

Nu kör vi enda in i kacklet några veckor till sen tänkte jag faktiskt ev kanske ta någon EM ledigt

Nej nu ska jag tända mina advetsljusstakar, älskar jul o allt som har med jul att göra! 

IMAGE.JPG

Bruno gör lersmycke till oss nästan varje dag

IMAGE.JPG

Nöjd efter sin debut, Vito  

IMAGE.JPG

Inte ens Majlis vill vara ute utan ligger hellre här

IMG_5189.JPG

Nya fina tjejen, Cegra  

IMG_4001.JPG

Det enda som värmer nu är att titta på sommarbilder  

Bilder ifrån vardagen

IMAGE.JPG

Mys inne i ena lösdriften

IMG_5042.JPG

Nyklippt o nybadad, Bruno

IMG_5223.JPG

Att lämna gurkan är bevis nog på vem som stal hovslagarens macka, Majlis :) 

IMG_5180.JPG

Mocka skritten, också en del av vardagen 

IMG_5152.JPG

Belle e: Balou du Rouet - Cardento, dräktig med Kannatol även kallad ordningsmannen 

IMG_5173.JPG

Anna jobbar med inridningshästarna  

Nu lugnar de ner sig, nope

Trodde jag iallafal, men dec kanske.

Anna jobbar på väldigt fint med inridningarna av 2åringarna Tore e: Cabachon - Santa Cruz VDL o Kerstin e: Balou du Rouet - Cardento, dom är snälla men så mycket dom ska lära sig, vi har även löshoppat o vi gillade verkligen vad vi såg! När Tore o Kerstin är klara kommer två nya, ingen rast ingen vila.

Vi har hunnit tävla i både Karlshamn, Osby o Helsingborg. Carrera som är till salu har gjort två superfina o felfria 1,10, den som köper henne har verkligen ett litet försprång då hon får lov att gå som 5åring nästa år, verkligen en fin häst det där. Possan har hoppat felfritt 1,30 o visar väldigt fin hoppning, snart ska hon ta ett steg upp till 1,35, spännande. Vad som är lite extra kul med Possan är att när hon var ung var hon en riktig avkastarkung o det visade sig natt hon hade svår kissing spines som gjorde att hon hade jätteont, ägarna valde att operera o rehablitera henne o nu känns hon som en helt annan häst, så himla kul! Tänk om flera hade gjort så, att man ger hästen en chans o inte bara ser problem o dömmer ut. Connie har även hon hoppat superfint med ett retligt nedslag på sista hindret TRE 1,20 i rad, har helt klart gått troll i det där. Nu hoppar hon 1,20 på ett väldigt avspänt sätt så även hon ska ta ett kliv upp till 1,30. Clara min elev har debuterat 1,20 med sin fina häst Dansken felfritt, grymt bra jobbat! Hugo har hoppat fantastiskt vilket han alltid gör o nu har vi börjat hoppa 1,20, att hoppa honom känns som att flyga, ibland flyger vi fortfarande iväg lite väl mycket =)  men ridbarheten blir bara bättre o bättre för varje vecka, riktigt kul!

Robin jobbar på med Fiffi, 4årigt fölsto e: Cabachon - Cardento - Irco Marco som nu hoppar en liten bana i galopp o visar stor talang, planen är att hon ska iväg o hoppa två gånger på "annat ställe" under nov sen vila igen i dec, jag gillar att rida unghästarna framförallt dom som är mellan 3-5år i omgångar, man jobbar på lite hårdare två månader sen en månads vila, har aldrig varit med om att unghästar mått dåligt av vila, det skulle väl vara Oompa Loompa då men han har man ju fått för sina synder =)

Även Vito 4år e: Quality Time - Irco Mena upp o ägare: Camilla Strömberg börjar bli startklar, en häst som är till salu, är extremt försiktig men fortfarande lite grön, även Camillas andra häst Bruno 4år e: Verdi - Cortez har börjat hoppa banor, en välhoppande kille som är supercool i huvudet, ska bli spännande att jobba vidare med honom. Julias o min prinsessa Diddi ska förhoppningsvis tävlingsdebutera i helgen, imorn åker vi till Royne o Sofia för en "examen", där finns alla möjliga sorters hinder o känns lite som "tävling" att komma dit.

Nu har jag varit borta från Maria Gretzer träningarna alldeles för länge för jag börjar få långa tyglar så det börjar bli dags att åka dit igen =)

Ha en trevlig kväll!

Possans fina 1,30 runda

Carrera 1,10 i Osby

Flygande Hugo

Min elev Mathilda som debuterade 1,20 i Osby, felfritt o lätt som en plätt, Pelle e: Quite Easy har hon köpt av mig, grattis till en fin runda 

Min elev Mathilda som debuterade 1,20 i Osby, felfritt o lätt som en plätt, Pelle e: Quite Easy har hon köpt av mig, grattis till en fin runda 

IMG_5094.JPG

Possan, nöjd o glad  

Breeders

Då var Breeders över för i år, med oss hade vi fem fina hästar, sex var kvalade men vi valde redan efter årets 3års Test att inte delta med Bubblan, hon är dräktig med Conthargos så att ta med henne var aldrig ens ett alternativ. Vi börjar med 5åringarna, Charlie hoppade 4+4, ett riv i varje plus lite tidsfel, är väldigt nöjd med hans prestation, han gör verkligen så gott han kan trots att kroppen inte riktigt är med honom, han vill så gärna göra rätt för sig o det är definitivt en av hans absolut bästa kvalité, ett fantastiskt huvud o en riktigt arbetsmyra.  Med lite vila o massa styrketräning blir detta kanon. CT hoppade med två nedslag båda rundorna, är väldigt nöjd med henne också, vi får tänka att hennes tävlingskarriär började på allvar så sent som april i år med 1.00 klasser, riven kom pga av lite brist i kommunikationen mellan oss, hon tycker hon fortfarande kan lite bättre själv o jag tycker vi ska samarbeta lite mer =) Nu är hon hemma för en välförtjänt vila o ska smälta allt hon lärt sig på kort tid. Jag tyckte personligen 5års banorna var aningens för tuffa, det absolut svåraste på flera år o det var jag inte själv om att tycka, mycket brutna o svåra linjer vilket är rätt svårt med en 5åring. 6års killarna Ice o Ture var också med. Ice hoppade med ett nedslag i båda rundorna, ja vad ska man säga, en bom faller så lätt, iallafall i andra kvalat, det va en nätrullare i trekombinationen på B, kanske skulle jag suttit upp ännu mer på B o hjälpt honom lite till, i första kvalet rev vi ett intill väggen, han drog lite in mot arenan o jag fick trycka på lite o fick ett frambensfel, men i båda kvalen hoppade han lika fantastiskt som vanligt! Ture var inte alls i form, hoppade dåligt första dagen o kändes matt, andra dagen likadant o jag valde att ringa veterinären direkt dagen efter, det visade sig att min magkänsla sa rätt, han var inte 100% fräsch, är så glad för mina veterinärer Jonas Tornell, Johan Lenz o Björn Rahm som hjälper mig med alla ministjärnor så dom mår bra o får ett proffsigt omhändertagande. Vita Nova hoppade 7års, vilken häst, magisk, älskar henne! Felfri i kvalet o ett nedslag i Finalen där vi slutade 8:a, hon är så fin att jag nyper mig i armen varje dag!

IMG_5030.JPG

Vita Nova, finaste tjejen

IMG_4971.JPG

CT redo för vet bes

IMG_4991.JPG

Mys i stallet, Maria med sin fina Ture  

IMG_4977.JPG

Mamma fixar alltid maten när vi är ute o tävlar, en klar favorit är hennes smoothie, mums

Hösten är här

Jag hoppas på en torr o fin höst men jag kan inte direkt påstå att det börjat bra, vi fick ta in hästarna från betet redan i mitten på september, det har nog aldrig hänt innan, jag fick ont i hjärtat av att tänka på att dom fryser o inte har något torrt att ligga på. Jag kan säga att alla uppskattade mitt beslut, nu går dom o myser i sina lösdrifter innan det är dags för 3åringarna att komma in på stall o 2åringarnas tur att ridas in, till hjälp med inridningarna i år har vi grymma Anna, hon jobbade hos mig förra året, en tjej som är mjuk, tuff o orädd, kommer bli hur bra som helst tror jag. Vi har redan löshoppat en gång o jag gillade verkligen vad jag såg! Gå in på min Instagram om ni är nyfikna: saransara84

Vi har hunnit tävla i Henriksdahl, sista utetävlingen, alltid lika deppigt. CT gjorde en 1,20 runda felfritt o en med 4fel, grym känsla o hennes "kan själv" period har börjat gå över mer o mer. Connie hoppade en 1,20 med 4fel, fin runda på en väldigt fin häst. Dansken var felfri 1,30, wow, vilken häst, inte i en bom, vågar inte skriva som vanligt för då river vi väl nästa gång =) Possan hoppade en 1,30 med 4fel o visade mycket fin hoppning, ska bli kul o se var detta kan bära hän, en häst med massa kapacitet som jag tror mycket på, dessutom är hon superbra i huvudet o härlig att jobba med.

Dansken 1,30, galet försiktig

Efter tävlingen åkte vi på ett återbesök med älskade Diddi 5år (fölsto) e: Diamant de Revel - Cardento, hon fick tyvärr en sårskada en månad efter vi köpte henne o var väldigt skärrade där ett tag, som tur är har det läkt fint o jag fick klartecken att börja rida, hurra!

Veckan därpå var vi i Helsingborg på fredagen. Ice o Vita Nova kändes lite rostiga medans Superture gjorde sin bästa 1,30 so far, felfritt o ridbart, riktigt härlig känsla. På lördagen var det dags för 4års Championatet Semifinal. Med Oompa hade vi inga förväntningar el förhoppningar överhuvudtaget, det kunde bli både flipp el flopp med hans humör, som tur är verkar han mogna för varje tävling o skötte sig galant, även Carrera hoppade en väldigt fin felfri runda o båda gick vidare till söndagen där dom var minst lika duktiga i sina 1,05 (hur gulligt är inte det) debuter o slutade på 8:e o 9:e plats, fem eller sex gick vidare till stora Finalen så vi är mer än nöjda, nu blir det lite vila framförallt för Oompa till jul medans Carrera får en lite mindre paus o ska hoppa lite 1,10 innan året är slut, hon är ju ett 5årigt fölsto. Med till Flyinge hade vi även CT som kvalade klart till Breeders, på målsmöret får man ju faktiskt säga, sista klassen sista kvalhelgen, men de gick, kul. Bob var med o hoppade en 1,10, rev mot kortsidan där hans ögon fastnade på en skylt men han lär sig hela tiden, har ett stort hopp o mycket kapacitet, bara att stärka honom o jobba ännu mer. Hugo hoppade en 1,10 o var MAGISKT, I love him, helt galet fantastisk!

Förra veckan var vi i Flyinge, svåra men roliga banor att rida o hästarna hoppade fantastiskt. Ice var felfri 1,30 o hoppade grymt, Ture hade 4fel o hoppade väldigt fint, tappade lite tryck in till väggen o fick ner en bom där. Vita Nova hade 4fel i omhoppingen i 1,35, mitt fel, blev lite forcerat fram till kombinationen där jag valde sju istället för åtta steg, mitt fel, hon gör aldrig fel, alltid mitt fel om hon river, hon är bara 7år men så klok o lyhörd. På fredagen hoppade vi en 1,40, felfritt o placerade, wow, vilken häst, hon är magisk, vår svåraste 1,40 vi ridit, jag är så stolt över henne, älskade häst.

She makes my day, every day!

Som ni kanske märkt har det varit lite organiserat kaos här men jag älskar mitt liv även om jag önskar lite fler timmar på dygnet, jag tänker ofta på dom som vantrivs på sitt jobb, måste vara hemskt. Jag är så tacksam för alla fina hästar, alla hästägare o alla i teamet, nu kör vi en månad till på full gas sen börjar det trappas ner aningens, i julklapp önskar jag mig en ledig dag där jag bara kan ligga i soffan helt stilla o titta upp i taket =)  

Vet någon några fina unghästar till salu får ni gärna hojta till!  

IMG_4920.JPG

Fick lite ridhjälp av mitt gulliga gudbarn Ketty en dag, gullunge

IMG_4863.JPG

Nyklippt Vito, börjar likna en tävlingshäst nu

IMG_4808.JPG

Anna gjorde comeback som hästskötare på tävlingen i Flyinge, en hemskt fin bild på henne o CT :)  

IMG_4710.JPG

Stjärnan Hugo tar sig alltid lite friheter på vägen hem efter en uteritt

IMG_4697.JPG

Teamwork makes the dreamwork, vilken rolig dag vi hade uppe bland träden

IMG_4696.JPG

Åhus Up Zone höghöjdsbana

IMG_4907.PNG

Ellen knäppte av en fin bild på mig o min bästis efter rundan, ren o skär glädje 

IMG_4934.JPG

Jag är väldigt morgonpigg o älskar lugnet före stormen, livet på landet är allt fantastiskt