Osby, såld häst och monstervecka

Förra helgen var vi i Osby, var inte dom bästa förutsättningarna, det fanns ingen framridning o man fick bara vara 7st på framhoppning vilket innebar att hästarna var lite överallt, pigga o fräscha o jag kan ärligt säga att jag tog ett mantag lite ibland =) . Min vita prinsessa var felfri o kändes super, Leffmeister var lite av ett monster o sprang mest omkring o spexade, både på framhoppningen o inne på banan, 12fel o en 9:a på stökighetsskalan. Hoppningen finns där men vi ska jobbar fortfarande på att kordinera ihop alla kroppsdelar. Dino hoppade en 1,25 o var lite spänd vid väggen annars hoppade han super!

Vecka 8 har verkligen varit en monstervecka som jag kallar det. Blossi är såld o har åkt till sina nya ägare, en jätteduktig o talangfull Childrenryttare, kommer säkert bli hur bra som helst, känns alltid lite mer i hjärtat att sälja en häst man haft så länge, 7år räknade jag ut.

Jag tränade på Flyinge tis o ons, tis var markarbete, Leif, Grodan o jag kämpade på, lite pinsamt när Grodan bestämmer sig för att lägga sig ner o rulla när Pappa leder omkring honom mitt framför Kyra Kyrklund som också hade träning i ridhuset =). På onsdagen hade vi hoppning o jag hoppade fem hästar, alla skötte sig jättefint.

På torsdagen var vi i Helsingborg, vita Nova tappa ett framben på bakbommen på hinder nr 1, inte så mycket att säga, magisk hoppning som vanligt. Leif var endast en 8:a på stökighetsskalan både på o utanför banan, 8fel, nu är det nära felfritt, han är stor, valpig o okoncenterad men de blir bättre o bättre. Dino var hur fin som helst, 4fel i 1,30, mitt fel, lite mycket tryck in i kombinationen o fick med mig B.

På fredagen åkte vi till Åstorp, Ture debuterade 1,00 med 4fel, jätteduktig, Essi debuterade också 1,00 o var felfri, fina tjejen, Bonbon var supermegaspänd i 1,00 så jag bestämde mig för att efteranmäla 1,10 där han var felfri o visade fantastisk hoppning, nu ska vi bara hitta dit igen, han är fortfarande väldigt orutinerad o behöver komma ut på fler tävlingar o se sig omkring, jag tror mycket på honom, min "lilla" köttbulle. Min o Julias Bruna Nova debuterade 1,10 felfritt, älskar denna häst, lite egen teknik ja men vilken känsla hon ger, o dessutom har hon alltid spetsade öron o vill göra rätt.

Lördag var en pausdag, paus o paus, hästarna som skulle tävla på söndagen reds o jag krattade hela gården, riktigt nöjd med mig själv!

Söndagen spenderades i Åstorp igen, där hoppade Grodan 1,10 felfritt, Grodan har varit borta från tävlingar sen aug förra året o jag är så glad att ha honom tillbaka, fantastiska, speciella o finaste Groda. Allie som haft föl e: Kannan gjorde comeback efter mammaledigheten med en felfri 1,10, hon var rätt mallig hon också över att vara tillbaka. Ice debuterade 1,10 felfritt o som han hoppade, wow! Lillekalle var också med o visade grym hoppning på framhoppningen, på banan blev han väldigt väldigt spänd o det resulterade i två volter, han har extremt mycket talang o då är det viktigt att han inte får komma ut från banan med en dålig upplevelse, vi jobbar vidare o min känsla säger mig att det kommer bli hur bra som helst när han slappnat av.

Imorn är det måndag, ingen rast, ingen vila. Avloppet i stallet ska grävas upp, totalstopp! O vi ska löshoppa, My ska trava inridningshästen Clyde, som inte heter Clyde men vi kallar honom det, en riktigt myskille e: Cabachon - Callahan VDL.

Nu är det dags att sova!

 

Blossi, redo för avfärd

Blossi, redo för avfärd

Stackars Essi fick på sig en aningens stor luva

Stackars Essi fick på sig en aningens stor luva

Vi väntar föl i dagarna, gammeltackan börjar bli riktigt stor nu

Vi väntar föl i dagarna, gammeltackan börjar bli riktigt stor nu

Lillemannen 4år e: Corlensky G o Dino har bytt hage men är helst i vindskyddet o hänger hela dagarna

Lillemannen 4år e: Corlensky G o Dino har bytt hage men är helst i vindskyddet o hänger hela dagarna