Härlig tävlingshelg

I fredags var vi i Skabersjö med fem st hästar. Banorna var betydligt bättre än förra helgen, några frågetecken hade jag ju såklart. Jag börjar bli väldigt kritiskt känner jag. En väldigt tight tillbakasväng från utgången på hinder nr 7 o kombination med oxer in från utgången i 1,00 kändes kanske lite svårt men annars stämde avstånden fint o hästarna hoppade väl o avspänt. Familjen Bladhs Ture hoppade fint o felfritt i 1,00, tror de är en riktig klasshäst det där, vi brukar skämta om att han har lite att leva upp till med tanke på att dom ägt Casello, känn ingen press ture =). Ture började sin karriär som ridhäst först i oktober förra året, han fick av skada som unghäst som inte har någon betydelse nu, skönt. Familjen Bladh äger även Tor som hoppade 1,00 med 4fel, han växer i mina ögon för varje start, börjar hoppa "riktiga språng". Tor började sin karriär några månader hos Eamon Hickey först, han var en riktigt gangster men nu fungerar uppsittningarna riktigt bra på tävling, fast jag måste erkänna att jag varje gång tar ett djupt andetag när jag sätter foten i stigbygeln. Lillekalle som jag bara trimmat nu i 3 veckor efter den lilla uppvisningen i Åstorp där bromsen inte fungerade överhuvudtaget hoppade 1,00 med 4fel, rivet gör mig ingenting för ridbarheten var det minsann inget fel på i fredags, han väntade o jag fick igenom alla förhållningar, härligt vad lite dressyr kan göra, jag älskar Lillekalle även om han har en räv bakom örat när man rider hemma. Ice var felfri på hinder i 1,10 o visade riktigt fin hoppning, bästa hittills, däremot lurade han mig en gång i kombinationen o smet vid sidan men det var bara att komma igen o då hoppade han lätt som en plätt, han såg väl ett spöke där nånstans, ibland undrar man vad som försigår i unghästars huvud =). Min köttbulle Bonbon hade 4fel men visade extremt fin hoppning, är så glad över honom, måste bara banta, minst 50kg, han lever på luft verkar de som för vi bantar honom hela tiden. Sprang även på ordförande i Banbyggarnämnden Jonas Holmberg i Skabersjö, på deras nästa möte ska jag få vara med, jag längtar!

Igår var vi i Helsingborg, där byggde Fredrik Malm. Som vanligt superbra bra byggt i 1,10 klassen jag hoppade. Man hade tid att rätta ev korsgalopp efter, långa härliga linjer o de kändes som vi flög över hinderna, hästarna kom ut från banan o hade fått givande rundor så det var happy days. Essi hoppade felfritt i 1,10, mycket fin hoppning, lite spänd men eftersom man hade tid mellan hinderna hann hon spänna av mer o mer efter varje språng. Prinsessan Bruna Nova hade 4fel o jag kan inte skylla på banbyggnaden heller. Jag tappade högerbogen i slutet o fick ett unghästnedslag med bak, gör inget, känslan var super. Mollis har börjat rida henne o hon känns redan mycket bättre o lösgjord. När jag känner att jag stöter på ett problem i dressyrarbetet frågar jag alltid Mollis om hjälp, hon är grym o sedan hon börjat hjälpa mig med mina hästar har dom börjat hoppa tre klasser bättre, o vi hoppar ju inte ens, tänk vad folk hade sparat pengar på att skaffa en dressyrtränare istället för att lägga pengar på bett, veterinär, ny sadel osv osv.

Idag var vi i Helsingborg igen med fyra andra hästar. Grodan hoppade 1,20 avd A, jag tyckte jag red snabbt men fick inte ens pris, hehe, jag är världens sämsta på att rida fort. Grodan hoppade för övrigt magiskt, kändes som vi flög. Hinder nr 2 i avd A stod lite svårt till o var enfärgade bommar, många hoppade dåligt på de, i pausen till avd B ringde jag Fredrik Malm som byggde även idag o frågade om vi inte kunde få en markbom till avd B på nr 2, självklart skulle vi få de o han hade redan tänkt lägga ut innan jag ens ringde, finns bara ett ord att säga om de, proffs! Leif hade 8fel, mitt fel första rivet, blev alldeles för lång intill väggen, sen rev vi sista hindret som stod upp mot TV skärmen, inget konstigt, han spela lite allan brallan där o vinglade till. Jag är nöjd med honom, är fortfarande övertygad att han kommer bli en stjärna. Min Vita Nova var felfri 1,20, vet inte vad jag ska säga, wow är nog rätt ord, hon är helt fantastisk! Dino hoppade en 1,30, 8fel, jag började i undertempo o han rev ettan o trean, sen snappade jag upp min ridning efter de o han hoppade superfint!

Tack teamet där hemma som gör att vi kan tävla hela helgerna, Rebecka, Robin, Ellinor, My, min syster Lena o såklart Mamma som alltid har mat på bordet när vi kmmer hem. Även tack till Clara o Camilla som agerat hästskötare/filmare i Helsingborg.

Nu är jag helt slut, om jag inte däckar på soffan ska jag se Grand Prixen på SVT play från Göteborg. Imorn är det måndag, Allie ska åka hem till sina ägare, kommer sakna divan, alltid varit en favorit, men hennes avkomma Puffs är ju kvar, han är minsann redan en diva han också, på tis o ons är det träning för Maria Gretzer i Flyinge, tävling fre o lör o säkert en massa annat jag ska göra.

Ha en trevlig kväll!

Vita Nova, älskade häst

Vita Nova, älskade häst