Munka Ljungby o Stävie

Förra helgen var vi i Munka Ljungby på fredagen, ångrar att jag inte åkte dit fler dagar för där var superfint, fina hinder o riktigt härligt gräs att rida på.
 Rolle började med att vara felfri 1,00, han gjorde det lätt o nästa gång får det bli 1,10. Bonbon hoppade felfritt 1,10 o går nu på bete, mysigt. Även Tor gjorde en fin runda med 4 fel i 1,10. Lillekalle hoppade 1,20 med 4fel, vilken häst alltså, är så glad för honom även om han körde en bockserie mellan ett o två så jag nästan ramla av.

På lördagen åkte vi till Stävie, sådär får jag nog lov o säga. Både resultatmässigt o jag tyckte inte banan var bra alls, alldeles för långt gräs o hårt, dessutom hoppade vi fram inne, på fiber. Nja, ingen hit enligt mig. Ture hoppade med 8fel i 1,20, inte så mycket o säga, ett riv in i kombinationen av ren orutin, samt sista hindret, kom alldeles när nära, 22m oxer räcke i nedförbacke kändes för dagen helt omöjligt =), men som vanligt hoppade han fantastiskt. Ice hade 8fel, ett fram o ett bakbensfel, "bra fel" där han lärde sig något så jag är nöjd. Essi var extremt försiktig o hoppade helt galet högt, för högt o smet vid sidan på sista, vet inte om orken el modet tog slut där el om hon tittade på vattengraven som låg precis bredvid sista hindret, hur som helst, ingen som vet, magisk häst oavsett o vi tränar vidare. Min vita finaste tjej rev ettan i 1,30, kanske blåste på lite väl men man kunde välja 7 el 8 steg till tvåan o jag kom lite intill på 7 så jag red nog lite fort, men sånt får hon lära sig, man kan inte komma perfekt hela tiden, magisk hoppning efter nedslaget iallafall, hon är bäst, första grästävlingen i sitt liv dessutom, o broddningen gick över förväntan!

I helgen är det Ribersborg som gäller med 8 hästar, ingen rast, ingen vila!