Härlig tävlingshelg, träning o lugn vecka

I tisdags o onsdags var jag på flyinge o tränade för Maria Gretzer med 4 olika hästar, har aldrig tränat för henne innan o jag måste säga att hon var grym. Jag fick jättemycket hjälp, hon såg saker som tex att jag lägger min vänsterhand lite snett, är ofta lite före med mitt överliv i sprången osv osv. Jag ska fortsätta träna för henne o ser verkligen fram emot det, nu ska jag bara göra hemläxan först.

Förra helgen åkte vi till Halmstad på fredagen med 5 femåringar för att hoppa varsin 1,10, dom hade en unghästtävling o banorna var bra o väl anpassade för tidpunkten på året. Lillekalle hoppade felfritt, är så nöjd med honom o hur han svarat på all hårdtrimning, tror banne mig att han är en "riktig häst", han har scope, försiktig, storlek, blod, kaxig men inte för kaxig, ska bli spännande o jobba vidare med honom. Min köttbulle Bonbon hoppade felfritt lätt som en plätt, även om han var lite av ett monster på framhoppningen o jag höll på att ramla av flera gånger =) . Essi hade 4 fel men var helt klart hennes bästa runda hittills, nu börjar hon slappna av o hoppa igenom sprången mycket bättre, kändes kanon o som att vi verkligen är på rätt väg, jag kom lite platt på tvåan intill väggen o tar på mig det nedslaget helt klart. Bruna Nova hade 4 fel, spände sig lite när vi hoppade upp mot läktaren o rev A i kombinationen, älskar känslan på henne o hennes fantastiska inställning. Ice hade också 4fel, B i kombinationen, eftersom han lurade mig förra helgen hade jag nog omedvetet lite mycket ben på honom där o fick ett bakbensfel, ingen stor grej, jag är jättenöjd med honom o han hoppade strålande.

På lördagen var vi i Lund, min älskade Vita Nova hoppade felfritt 1,20, jag vet att jag tjatar men som jag älskar henne, fanstastiska häst. Även min Leif hoppade felfritt i 1,20, med honom som är så stor o obalanserad tänker jag verkligen på att inte gå före i språnget o nu kan jag helt plötsligt ge honom lite plats o han häver sig inte över o hoppar på bogarna utan kommer upp fint med både bak o fram, riktigt kul o vilken skillnad, o han var dessutom bara en 6a på stökighetsskalan vilket är ingenting för at vara Leif, kunde nääääästan sitta upp utan att han for omkring o spellade Allan Brallan. Quintendra hoppade grymt bra o var felfri, vilken häst, hon är till salu o jag kommer vara väldigt avundsjuk på den som köper denna talang. Grodan rev sista hindret i 1,30, skit rent ut sagt, mitt fel, jag fick inte in höger bog i svängen, la vänster hand på sne o spjärnade lite emot med den, blev inte klar o kom aningens nära, mitt fel till 110%, men wow vad han hoppade, älskar Grodan.

Här är en video från tävlingen på min älsking:

 

Eftersom hästarna tävlat på lite nu har faktiskt både fem o sex åringarna (o jag) lite pausvecka. Jag gillar att lägga in lite småpauser för dom lite då o då, nu har dom tränats hårt o även tävlat några helger i rad så denna vecka kan både kropp o knopp hämta sig lite, pausvecka menas med gå i hage o mysa, skrittmaskin o lite turridning i skogen. Jag kan faktiskt säga att även jag behöver det ibland, rider ju väldigt mycket så även min kropp kan behöva lite vila någon gång i halvåret =). Istället har lagt lite extra tid på 4åringarna denna vecka, men alltså wow vilka hästar dom kommer bli. Dom är nu inhoppade o ska tävlingsdebutera 0,90 om två veckor, hur gulligt är inte det. Innan dess måste bara vi åka iväg på "annan ort" med dom, ser hur lastning, sadling o uppsittning fungerar, det kan ju vara helt olikt än vad det är hemma med sånna småttingar.

Vad gör jag mer i veckan? Jo jag hänger mest omkring på gården, letar grimmor i hagar som tappats i leran, har hittat flera st o även väldigt många tappskor, fast det hjälper ju inte nu, jag krattar, fixar lösdrifter, vattnar ridhus, städar sadelkammaren, har lite träningar, löshoppar 3åringar, ja det finns alltid saker att göra på en gård, jag brukar säga Aldrig ledig fast alltid fri!

Ha en trevlig kväll!

Hur söt får man vara, Bertil  

Hur söt får man vara, Bertil  

Skönt o nakna i solen o klia varandra, Lillekalle o Ice är bästisar  

Skönt o nakna i solen o klia varandra, Lillekalle o Ice är bästisar