Monstermaj

Dålig uppdatering här på sistone. Vi har gått in i vad jag kallar "monstermaj", den månaden på året som är det absolut hektiska, fölning, tävlingar flera dagar i veckan, träna 3åringar, åka o löshoppa, röntga unghästar, en hel del kunder, köra iväg ston till seminering, fixa sommarhagarna inför betessläpp, ja listan kan göras lång o tar aldrig slut.

Så vad har hänt?

4 åringarna var tävlingsdebuterat o jag har bara en sak att säga WOW vilka hästar, absolut helt fantastiska, får nästan nypa mig själv i armen hur fina dom är. Dom har gjort två tävlingar nu, två st 0,90cm där Hugo hoppat felfritt båda o Charlie haft 4fel i en o felfri i den andra. Nu ska vi hoppa 1,00 nästa gång sen blir det bete så dom kan funderna o smälta allt dom gjort, så himla välförtjänt för dom, finaste grabbarna.

Förra helgen var vi i Älmhult, där debuterade grymma Ice 1,20 felfritt, han visade upp strålande hoppning o jag var så glad, han är bäst. Även min vita prinsessa Vita Nova debuterade 1,30 felfritt o hoppade makalöst bra, hon är verkligen en ministjärna min fantastiska häst. Bonbon hoppade 1,10 o var så spänd att han knappt lyckades hålla galoppen, stackaren, det blir att åka iväg o hoppa lite på olika ställen innan nästa tävling, jag får inte glömma att i jämnförelse med dom andra 5åringarna är han väldigt grön o dessutom stor o valpig i sin kropp, ett par 1,10 till sen blir det bete för honom också. Bruna Nova har jag ändrat lite ridning på o hon hoppade 1,10 med 4fel o kändes superbra, jag tror så oerhört mycket på henne men har insett att hon behöver mer tid än jag trodde, hon är så ambitiös men också lite stressad, men tid har vi ju så lite fler 1,10 sen bete för henne. Essi har verkligen blommat ut dom senaste veckorna, hon hoppade felfritt o det med besked, helt galet vad försiktig hon är. Lillekalle slog sig själv på bröstet o var helt galet pigg, 8fel pga att ingen förhållning överhuvudtaget gick igenom, mer markarbete för honom helt enkelt, Lillekalle kommer bli en superhäst men behöver också mera tid att stärka sin kropp. Grodan hoppade en 1,30 felfritt, wow säger jag bara, helt sjukt vad han hoppade, tog till o med ett mantag i kombinationen.

I helgen har vi varit i Romelåsen med 5st hästar. Tor hoppade lätt som en plätt felfritt 1,00 o är nu redo för 1,10, Ture hoppade grymt i 1,10, var felfri i känslan var riktigt bra, finaste killen. Essi hoppade också felfritt 1,10 o kändes jättefin, Lillekalle har jag hårdtrimmat hela veckan o konstigt nog resulterade det i en mer ridbar häst =) 4fel, ut ur kombinationen, där kan han fortfarande inte riktigt hålla ihop sig o jag hade kunnat sitta upp lite mer för att hjälpa honom, men han visade galet fin hoppning. Ice hoppade en felfri 1,20 o gjorde det jättefint, underbara häst. Jag är så stolt över hur alla hästarna i stallet utvecklas o presterar på tävlingsbanorna, en extra guldstjärna till min personal i stallet som är fantastiska, både på tävling o hemma, dom har stor del i stallets framgångar.

Just ja, o vi har fått föl, en underbar liten (stor) hingst e: Kannan - Cardento - Quidam de Revel - Irco Mena, han är helt fantastisk

 

Så underbar  

Så underbar  

Har man hoppat felfritt får man äta gräs, finaste Hugo  

Har man hoppat felfritt får man äta gräs, finaste Hugo  

Min älskling efter sin 1,30 debut, blev många pussar vill jag lova 

Min älskling efter sin 1,30 debut, blev många pussar vill jag lova 

Grymma Ellinor o fina Grodan 

Grymma Ellinor o fina Grodan 

4åriga snyggingen Charlie  

4åriga snyggingen Charlie  

Pussar till finaste Ice efter en bra tävling

Pussar till finaste Ice efter en bra tävling

En sista fölbild bara, han är ju bara för go  

En sista fölbild bara, han är ju bara för go