Lund o busväder

Nu har jag äntligen tinat upp efter två dagar i Lund, en fin tävlingsplats som i helgen tyvärr inte hade vädret på sin sida, det blåste iskallt på lördagen o på söndagen var det snöblandat regn konstant, var väldigt längesen jag frös så mycket o jag är ändå en van "frysare" =)

På lördagen var det 5åringarna som hoppade en 1,10 var, alla hoppade med ett nedslag, Bruna Nova tyckte det var lite läskigt med kombination intill läktaren o rev A med bak, Bonbon var lite spänd att hoppa mot läktaren o fick ett frambensfel där o Ice spände sig på ett hinder med ifyllnad o tappa lite rygg o fick ett bakbensfel, men alla kom ut från banan med massa erfarenheter o värdefull rutin för kommande uppgifter. När jag anmäler tävling ser jag alltid till att det ska vara ett ställe som framförallt har bra underlag, bra möjligheter att rida fram, samtvill jag att hästarna ska få erfarenheter med sig hem, Lund har ett stort bra ridhus med fin hinderpark o med en hel del karaktär för den unga hästen. Jag åker hellre 45min extra i bilen till ett bra ställe än tävlar på "vad som helst".

Idag var det fyra andras tur. Grodan var felfri i 1,20 o hoppade magiskt, är så glad att han är tillbaka, hoppar med stort självförtroende o har fått mycket bättre ridbarhet, mycket tackar jag min fantastiska dressyrtränare Mollis Persson för som rider några av mina hästar en gång i veckan. Vita Nova var felfri o bortskämd som jag är hoppade hon fantastiskt även om jag red riktigt dåligt, tog bort galoppen, hon backar av så otroligt mycket o jag satt o sov i några svängar, så massa plus till min prinsessa o massa minus till min egna ridning. Leif slog till med en felfri runda, har ev kommit på ett sätt att hålla honom på mattan, dagen innan tävling tar jag ut honom på ängen o sätter full galopp tills han spexat klart, idag var han bara en 5a på stökighetsskalan, vilken är ingenting för att vara Leif, sen är han såklart inte sen på att hänga på om någon annan häst blir stökig på framhoppningen, men hur som helst, han hoppade galet bra o jag är så stolt över honom. Dino hade 4fel i 1,30, såhär i efterhand kanske jag kom aningens nära på just det räcket, men han hoppade runt lätt som en plätt o var för att vara Dino oförskämt pigg, han är annars en riktig myskille som inte stressar upp sig i onödan.

Nu ska jag ta mig en dusch efter en 2,5h powernap, imorgon är det måndag, löshoppning igen, det är ju så himla roligt o änsålänge gillar jag verkligen var jag ser av 3årskullen. 

Jag älskar att köpa bilder på hästarna, dessa två är tagna av grymma Anna Johannesson.  

Bruna Nova

Bruna Nova

Bonbon

Bonbon