Tävling o tömkörning

Då var denna vecka snart slut, jag har börjat lära mig tömköra, det är svårt men kul. Mollis min dressyrtränare som kommer en gång i veckan o hjälper mig sa till mig att lära mig det så det var bara att ge sig iväg till Hööks för att köpa ett startkit. Oj vad glad jag är att jag gjorde det, har fått en helt ny syn på vissa hästar jag har i stallet, varför dom tex inte kan samla sig lika mycket i vänster som höger, varför dom inte kan bära sig i rätt form osv, alla hästar har olika extriör o därför redan från födsel olika förutsättningar för samling o lösgjordhet, vissa är sen spända, andra lata o några har mycket nerv, med hjälp av tömkörningen känner jag att jag fått igenom flera av hästarna ett snäpp till, rikitgt kul, har även kommit fram till att longlering inspänd i jämnförelse med tömkörning är "hitte på", där går dom ju bara o hänger i bettet o bakbenen släpar på efterkälken, tumme upp för tömkörning, kommer byta ut longlering till tömkörning för alla hästar nu.

I torsdags var vi i Munka - Ljungby med unghästar, Ice 4år hoppade felfritt o kändes super, skönt med tanke på hur spänd han var förra helgen. Leffe hade 4 fel i 1,10 men med den bästa känslan o ridbarheten hittills, 8:an hade också 4fel, är brunstig o sprang mest omkring o spelade allan, så otroligt mycket karaktär den lilla stjärnan har. Min fina Blossi hoppade felfritt 1,20, hon är otoligt kul att rida, ni vet en sånn häst man blir glad av att sitta upp på varje dag, hon är verkligen en arbetsmyra, pigg o alltid superglad när hon får hoppa.

På söndagen var det Tomas tur att åka till Munka - Ljungby, han gick en 1,40 o var felfri i både grund o omhoppning o vi kom 4:a. Så glad jag blev, han hoppade fantastiskt, inte i en bom, blev prisutdelning o allt, Tomas var allt lite mallig, har ju bara en "gammal" häst, inför omhoppningen frågade jag min tränare Peter Eriksson om han tyckte jag skulle ta innanför på ett ställe, han sa att klart skulle jag göra det men då var jag tvungen att vara lite "arg", hehe, jag får ofta höra att jag rider väldigt mjukt, vilket såklart är bra, men ibland som Peter säger måste jag snurra igång lite mer o rida lite tuffare, han brukar ibland kalla mig för "staketslickaren" =) Jag gillar att ta tid på mig o är van vid det eftersom jag mest har unghästar, hur som vände jag innanför o det gick hur bra som helst, sen att Amanda Ericsson kom o kapade tiden typ 5sekunder o vann är ju en helt annan historia, men det gör inget för hon var verkligen värd det, rider grymt bra, är supertrevlig o är dessutom sportslig o kom fram efter o sa till mig att jag fick till en jättefin runda, kul hon startat eget, kommer bli hur bra som helst.

Bella 4år tömkörs

Bella 4år tömkörs

Imorn är det måndag, alla hästar utom Tomas ska ridas, ridhuset ska harvas o vattnas, det gör vi alltid på måndagar, nästa vecka är vi en man kort så det blir att lägga tid i tid ikväll, fy det där lät tråkigt =) Till helgen blir det tävling 3 dagar o min systerdotter tar studenten.

Ha en trevig kväll

Öländskan o 8:an njuter i solen  

Öländskan o 8:an njuter i solen