Willands, 3års test o orkanvindar

Förra veckan var vi på Willands på lördagen, 4åringarna hoppade en 1,00, Bruna Nova o Bella hade 4fel, Ice hade tre ner o var jättespänd o sprang mest, det regnade o blåste riktigt starka vindar så min teori var att han blev stressad av de för så har han aldrig gjort innan, inte lätt o vara en 4års bäbis, mycket dom ska lära. Tävlingen var bara 10min hemifrån så efter 4åringarna hade hoppat åkte vi hem o bytte hästar, perfekt tycker jag. Vi hämtade 5åringar o Blossi som gjorde sin första tävling sen Falsterbo förra året. Blossi fick tyvärr en skada förra sommaren, ett trauma i hagen, fick någon form av tagg in i karleden som gav en infektion, vi lät det läka ut ordentligt, passade på att röntga henne o hittade då en lös benbit i en bakkota som vi valde att plocka bort eftersom hon ändå skulle vila, därefter satte vi igång henne långsamt o första starten blev förra helgen, en 1,10 o hon var galet fin, aldrig känts så bra, så glad för min lilla kanonkula. Leif kämpade på o hade 4fel, känns starkare o snabbare för varje tävling, även 8:an hade 4 fel o hoppade fint, rev sista hindret, tyckte faktiskt hon var värd en felfri runda.

På söndagen var det dags för 3års test, vi åkte dit med fyra hästar, skulle egentligen haft en till men honom strök vi, en stor häst som just nu verkar vara i en växtperiod för han var lite ojämn bak, vi tog såklart honom till veterinären o passade på att exportröntga, ua visade den, känns skönt, blev ut på betet istället för 3års test sen snurrar vi igång igen efter sommaren. Först ut var Vera, hon hoppade 7,5 - 7,5, överhoppade sig jättemycket o fick ner någon bakbom, men fick omdömet enorm kapacitet o en häst för framtiden, riktigt kul att få höra något sånt. Nr 2 ut var Carrera, hon hoppade till sig ett Hoppdiplom, oj vad glada vi blev, nr 3 ut var vår egna uppfödning Billy, även han fick Hoppdiplom o vi blev ännu lite gladare, han hoppade helt fantastiskt. Nr 4 o sist ut var Charles, han hoppade 7 - 8, var för dagen lite spänd men vi är grymt nöjda med honom ändå, inte så lätt för dom små sötisarna, vi är hur som mycket nöjda o med 50% diplom o 50% klass 1 kan man inte vara något annat än glad, nu bliv de ut på bete för valackarna o Carrera ska semineras med Diarado, spännande. Måste även passa på att tacka alla som var med på 3års testet o hjälpte till o mest tack till My såklart som skötte visningarna för hand samt red, hon fick sig även en flygtur på den ena, så kan de gå ibland när man jobbar med unghästar, hon slog iallafall sig inte utan var mest arg som ett bi =)

Ha en trevlig kväll!

image.jpg
image.jpg