Grevlunda, Gärds, student, Midsommar, föl o dålig update

Nu har jag varit sådär dålig på uppdatering igen, dagarna bara springer iväg.

Förra helgen var vi på Grevlunda två dagar o tävlade med massa unghästar. Mina vita prinsessa var felfri två st 1,20 o kändes riktigt fin, var lite spänd första dagen men andra dagen var hon helt fantastisk, hon ger verkligen en magisk känsla. 4åriga Ice var felfri i förklassen o i Falsterbokvalet hade vi 4fel, han spänner sig fortfarande gärna lite i kombinationerna o vi fick med oss B med bak, vi slutade på 14:e plats av 30, utan nedslaget hade vi klättrat några platser, är väldigt nöjd med honom, från att ha varit spänd o lite mesig till att bli en häst som fick omdömet att han hoppade med stort förtroende,  kommer bli hur bra som helst, lite extra kul när man får omdömet att den är välriden. 6åriga Carma var felfri två st 1,30, en fantastisk o underbar häst, älskar henne. Även 6åriga Grodan var felfri i 1,30 o vände bokstavligen ut o in på sig, så otroligt kul att tävla med honom, han kommer in på banan o det känns som att han säger till mig "Sara är du med för nu kör vi!", då ser man helt plötsligt emellan fingrarna att han både är mötesskygg o bakskygg på framhoppningarna, tror Grodan kommer bli en stjärna. 5åriga Bobo gjorde en fin o felfri runda i 1,20, har jobbat hårt med markarbetet o det verkar av någon konstig anledning gett utdelning för nu är det ännu bättre hoppning ;). Bobo är en häst med mycket power o kapacitet o rolig att rida varje dag, även om han ibland har en räv bakom örat vid uteritter, dessutom till salu om någon är på jakt efter en mycket lovande unghäst, Öländskan 5år lurade mig på hinderna bredvid staketet o smet vid sidan en gång i varje klass, nu har vi endast hoppat med hinder ut med väggen i ridhuset o hon känns redan tryggare, för övrigt var hoppningen galet bra, ibland till o med lite "för bra" angenämt problem, känns helt sjukt att säga att problemet är att hästen hoppar "för bra", nästan så man skäms, men hade önskat att hon inte tog varje språng som om det var hennes sista i livet, hemma hoppar vi aldrig över 1m hinder, vill hon ska göra det lite enklare för sig själv, hon är verkligen en ambitiös häst.

På fredagen var vi på min systerdotter student, god mat o härlig stämning, lite extra kul att dom fick ett underbart väder.

Söndagen spenderade vi på Gärds, Gärds ligger bara 10min från gården o det känns nästan dumt att inte åka dit. Dom har en svår bana att rida på, kan knappt minnas att jag varit felfri någon klass där mer än någon enstaka gång, banan är upp o ner o hästarna hoppar aldrig som man har tänkt sig där, o denna gång var heller inget undantag, hoppade varsin 1,10 på Leif, Conny o 8:an, den enda som var felfritt var 8:an, men ingen superbra runda, hon som brukar hoppa med grym marginal var i o taffsade lite vilket aldrig hänt innan, dom andra två hade 8fel, kan inte säga riktigt varför, känslan var bra, en runda för rutinens skulle om inget annat.

Midsommar spenderades i Dalarna, var riktigt kul, festen vi var på var en fest med hela kittet, plocka blommor, klä midsommarstång, mat, vin, underhållning, lekar o tipsrunda ,precis som en midsommar ska vara, måste tillägga att mitt lag vann femkampen, jag fick två musfällor o en burk med skumkrokodiler i pris, perfekt! Sent på kvällen ringde Pappa o sa att Allie hade fölet, jippi, ett sött litet hingstföl som vi börjat kalla Uffe, tyvärr uppstod det lite komplikationer o både föl o mamma på Djursjukhuset just nu, en tråkig start på livet för Uffe men allt verkar lugnt nu o dom får komma hem inom dom närmsta dagarna, då ska jag mysa sönder bäbis, har ju aldrig träffat honom.

I helgen blir det tävling tre dagar o nästa vecka åker alla 4åringar hem på bete o även min Vita Nova ska få en månads bete, hur skönt som helst, hoppas bara på lite sommarvärme, jag har fortfarande dunväst på mig på morgonen, helt sjukt ju, det är snart juli.

Hej hopp!

Sötaste lille Uffe e: Kannan - Santa Cruz VDL

Sötaste lille Uffe e: Kannan - Santa Cruz VDL

I skogen i Dalarna för att plocka blommor till krans o Midsommarstång, gjorde man inte som domaren sa fick man rött kort :)  

I skogen i Dalarna för att plocka blommor till krans o Midsommarstång, gjorde man inte som domaren sa fick man rött kort :)  

Min o Julias bruna busiga tjej 4år e: Favorit Ask - Al Cantino  

Min o Julias bruna busiga tjej 4år e: Favorit Ask - Al Cantino  

På väg till student, mamma o jag

På väg till student, mamma o jag