Våren är äntligen här på riktigt

Det börjar bli dags för mig att sluta med långkalsongerna, dom senaste dagarna har jag varit olidigt varm, dock har jag fått skrapa rutorna på bilen ett par dagar denna vecka så jag är ändå lite rädd för att ta av dom. 

Hur som, det har varit en bra vecka, hästarna har jobbat på fint, 3åringar har kommit tillbaka för förberedning av 3års test som är sista helgen i maj, blir 5st som ska visas, spännande, nu ska vi bara få dom i lite trim, pälsen ska av, dom ska löshoppas några gånger till, ridas, longleras, lösgalopperas, löshoppas, skos o tränas på att bli visade för hand. 

I fredags var vi i Romeleåsen o tävlade, 3st unghästar åkte med, 8:an hoppade en 1,10 o var vild o galen men hoppade felfritt, riktigt grym häst tycker jag. Öländskan hoppade felfritt 1,20 o vände ut o in på sig, eftersom hon tar i alldeles för mycket o blir lite trött i kroppen ska hon nu få en lite minipaus på några dagar o bara gå i hagen o sola sig. Bobo hade 4fel, kom med lite fart in i kombinationen o red B hindret, borde nog suttit upp lite mer, visade superfin hoppning, Bobo är till salu om någon är på jakt efter en lovande unghäst.

På lördagen var det full rulle, en 3åring kom tillbaka efter paus, vi löshoppade, alla hoppade kanon, visade två hästar för kunder o sen hade jag besök av en av mina fantastiska hästägare, värt att nämna igen, alla mina hästägare är verkligen superbra o jag är så tacksam för dom.

Idag åkte vi till Romeleåsen igen, bara med Tomas idag, han var felfri 1,30 o plac, första ute o han var pigg o glad, i 1,40 rev vi dom två första hinderna, trist, första hindret tar jag faktiskt inte på mig, brukar till 99% ta på mig alla nedslag men just detta tycker jag han kunde varit lite med uppmärksam på, det andra kom jag lite fort på, det var nedförbacke o jag borde samlat upp tidigare, efter nedslagen hoppade jag något till, sen avbröt jag, klappade lite på halsen på Tomas o utgick, var en lång bana o kände att det var inte lönt att fortsätta, han hade ju redan gått en klass innan. Vi har bestämt oss för att sälja Tomas, tyvärr kommer han lite på efterkälken, hinner inte riktigt med honom så mycket som jag hade velat, unghästarna åker ju inte på samma tävlingar, så vet ni någon som söker en häst för större klasser är det bara att höra av sig. 

Vill även tacka Anna som varit praktikant hos oss i 4 veckor, grym tjej, önskar hon kunde stannat kvar, otroligt duktig, ambitiös o dessutom alltid glad o positiv, jag hoppas hon fortsätter i hästbranschen efter gymnasiet för jag tror hon kan gå långt. 

Bjuder på en bild på Kerstin från igår, men alltså har ni sett något sötare

image.jpg