Tävling, sålda hästar o löshoppning

Då blev det måndag igen precis som alla andra veckor. Förra veckan var det som sagt full rulle, två av hästarna blev veterinärbesiktade och åkte till sina nya ägare. Kummin 5år e: Common Sense - Electro såldes till en tjej på västkusten, lite extra kul att SM vinnaren Amanda Ericsson ska ha honom i träning, snacka om att få dom bästa förutsättningarna, Amanda var själv med o provade honom o tyckte han var jättefin, kul när hästköpare satsar på en bra utbilding till sina unghästar. What´s Minerva (Mimmi) såldes till en Hippologelev nere i flyinge, en jättegullig tjej som red henne riktigt bra, hon kommer också få jättefina förutsättningar vilket jag tycker är jätteviktigt när man säljer häst, har redan fått fina bilder på henne o hon verkar trivas, det var verkligen en snäll häst o hon är saknad i stallet.

I helgen åkte vi till Ringsjön båda dagarna, på lördagen var det 4åringar som gjorde sina tävlingsdebuter, alla felfria, hur kul som helst, ok vi fick inga stilpris på rundorna, var lite travinslag på någon, en gick i lite fel galopp, lite vibbily vobbily men dom kom i mål med en bra erfarenhet o samlade på sig hur mycket rutin som helst. Dom var helt slut när dom kom hem, mycket för dom små bäbisarna. Alla skötte sig dessutom hur bra som helst vid lastning o framridning, ingen som verkar vara mötesskygg, sur mot andra hästar osv, skönt.

På söndagen åkte ett annat gång dit, alla felfria o hoppade riktigt fint, är så glad för alla fina hästar som står i stallet.

Idag var vi o löshoppade med 3åringarna igen, alla hoppade fint, den som hoppade bäst förra gången var inte bäst idag utan det var en annan, svårt o pricka in bra hoppning varenda gång på små småttisar men överlag tycker jag alla är fina hästar, nu ska man bara försöka pricka in bra hoppning just den dagen det är 3års test, o det är som ett spela på lotto, med 3åringar har du oftast bara 3-5 riktigt bra språng oavsett häst tycker jag, är dom spända just dom 3-5 sprången hr du oftast "inget kvar" för då är bensinen slut.

När vi kom hem fixade vi ridhuset, harva, drog ner från väggarna, vattna o välte, är lite pedant när det kommer till ridhusvård, tycker faktiskt det är avkopplande att gå där nere o leka i den stora sandlådan, veckan har nog inget avvikande tror jag, ev visa någon häst, i helgen är det tävling två dagar o imorn kommer min dressyrtränare o rider en häst.

På bilderna är det Mimmi o Kummin som blev stylade innan avfärd till sina nya ägare, alltid kul att skicka iväg rena snygga hästar med nya grimmor o grimskaft.

Ha en trevlig vecka!

 

image.jpg
image.jpg