4års Semifinal o startskott för innesäsongen

I förra veckan åkte vi till Flyinge för 4års Semifinal. Först ut var min o Julias Bruna Nova, hon hoppade lätt som en plätt runt felfritt, jag älskar verkligen känslan på henne, dock tyckte domarna inte lika mycket om henne som mig utan hon fick inga höga poäng. Jag själv tycker hon är snabb från backen, uppmärksam, försiktig, spänstig o inställningen är galet bra. Dom tyckte hon var spänd i överlinjen o inte att hon avslutade språnget med bak, det gör hon inte heller men det är ju en styrkesak, men jag förstår att dom måste dömma för vad som ser på dagen, hon gick i allafall vidare till dag två vilket 50% gjorde. Bella visade magisk hoppning o låg 6:a inför dag två. Även Ice var med o hoppade felfritt men hade lite scenskräck, nu har vi lite att jobba på fram till Finalen. Han är en otroligt kapabel häst men ibland tar nerverna övertaget på honom o han blir då lite svår att påverka men det handlar bara om att han ska få mer rutin, vill han ska känna sig som en kung när han kommer in på banan o det är jag som måste försöka ge honom det självförtroendet. Dag två hoppade Bruna Nova åter igen felfritt men kändes såklart lite mattare, man får inte glömma att dom bara är 4år. Fick samma poäng som dagen innan o slutade på 11:e plats, är verkligen nöjd med hennes prestation. Bella visade igen vilken stjärna hon är, hon hoppar så försiktigt o spänstigt trots att hon är av modell större o väldigt lång i kroppen. Hon blev 4:e placerad men tyvärr var det bara 25% som gick vidare, i det här fallet tre st som gick vidare till stora Finalen. Lite synd men samtidigt är det inte hela världen, både jag o ägarna vet ju att hon kommer bli en stjärna. Nu blir det tre månaders välförtjänt vila för 4åringarna så kör vi igång igen med dom i januari.

Även 5åringarna som ska hoppa Breeders fick följa med dag två o känna av stämningen inne i Flyinges stora ridhus, dom hoppade alla en lägre klass, 1,10 o gjorde det lätt o avspänt, mest cool var Conny som stal ett äpple vid ingången där funktionärerna hade fika på ett bord, typiskt Conny, alltid hungrig.