Löshoppning

Idag har vi löshoppat 3åringarna. 3 st e: Corlensky G o en e: Favorit Ask. Alla hoppade fint. Vi brukar löshoppa ungefär varannan vecka nu på våren i förberedelse för 3års testen som är i slutet på maj. Som det ser nu har vi 7st som ev ska gå, men det kan ändras snabbt, ser vi att dom inte är redo för det anmäls dom inte. Det viktigaste för mig med 3års testen är inte poängen, utan erfarenheten, dom tränas på att lastas, skos, knoppas o fixas, blir ridna o hoppade på annan ort, visade för hand, osv. Man brukar kunna ha igen det sen när dom börjar sin tävlingskarriär som 4åringar. Sen är det såklart alltid kul om dom hoppar fint o gör bra ifrån sig. Jag är egentligen inte jättemycket för löshoppning o lägger inte jättemycket vikt i hur det ser ut, det jag bryr mig mest om är om dom rätter sig samt hur dom "tar sig an" hindret, är dom kaxiga el fegisar, det viktigaste är ju ändå att känslan är bra under sadel o de kan man tyvärr inte se vid löshoppning. 

image.jpg