Breeders 2015

Börjar med att säga, wow vilken vecka!

Ice slutade 10:a i Finalen, hade ett nedslag båda dagarna så 0,5 poäng drogs då bort, utan nedslagen hade vi klättrat ytterligare några platser. Jag är väldigt stolt över honom, han visade upp sin absolut bästa sida, hoppade superfint o var inte alls så spänd som han kan bli utan visade att han verkligen vuxit med sin uppgift under året.

Bobo hoppade första dagen med 4fel, jag rev sista, han var jättefin, man kunde välja mellan 8 el 9 språng på båge, jag valde 9, var tidigt ut o med facit i hand borde jag valt 8 steg, så helt o hållet mitt fel då vi kom aningens nära för att vara i slutet på banan när tröttheten börjar smyga på, andra dagen fick han 8fel, det stod en kombination utmed väggen i höger varv o jag vet sedan innan att han drar sig lite ut till höger när vi just tränat på att hoppa utmed väggarna hemma, det var en lite framåt distans på 6 dit o jag fick jaga lite vilket innebar att jag inte kunde hålla bogen på plats utan han rev B o hindret efter där jag inte fick rätt på honom i svängen, var lite sen o han passade på tvära in till höger, förutom dom två hinderna hoppade han strålande, bästa Bobo. 

Conny hoppade felfritt första dagen o gjorde det lätt som en plätt, Conny är inte någon häst som stressar upp sig i onödan utan han tog hela tillställningen o atmosfären med ro, dag två hade vi 4 fel plus ett tidsfel vilket kostade oss Finalplatsen men han hoppade galet fint, eftersom han hoppar så stort tar det lite extra tid för honom, ett angenämt "problem" så att säga.

Öländskan visade magisk hoppning alla dagar, felfri båda kvalen o ett ytterst lätt nedslag på sista hindret i Finalen, lite surt men är absolut inte besviken, hon har hoppat som en stjärna hela veckan. 

Carma hoppade till sig en 8:e plats i Finalen o visade att hon är tillbaka i samma fina form som hon var innan den lättare skadan hon fick. Med henne kändes det som att hinderna hade kunnat vara 1,40 o hon hade fortfarande gjort det lika lätt. Hon har så otroligt mycket kapacitet o är en riktig tävlingshäst, i Finalen var hon nästan lite het, ni vet så som ponnysar kan bli, hon har en som fantastisk inställning till hoppning o tycker det är det bästa som vet, tror att hon känner sig som en diktig diva när hon kommer in på banan.

Vita Nova, ja vad ska man säga, felfri fyra rundor o slutade på andra plats, magiska, älskade, underbara häst. Känslan när man hoppar henne är svår att förklara, fantastisk är nog rätt ord! Vi svävar fortfarande lite på moln, tänk att denna prinsessa är min egen, nu kommer hon allt undan med att vi fortfarande inte får på skorna bak utan sedering för nästan tre hästar =)

Under veckan har flera kommit fram o sagt att alla mina hästar såg väl förberedda ut o hoppade med stort självförtroende, samt att jag har väldigt fina hästar. Riktigt kul att höra, man blir alldeles varm i hjärtat, jag anser att har man en glad o självsäker häst kämpar dom alltid med en, o så är det faktiskt, vi har kämpat tillsammans hela veckan o jag är mycket glad o stolt över allas prestationer.

Tack till alla mina underbara hästägare, ni som hjälpt till hemma o på plats, mina tränare, hovslagare, veterinärer, vänner o familj, ni har alla stor del i framgångarna.

Nu blir det en lång välförtjänt vila för alla "Breeders" hästar o vi börjar snart köra igång med inridning av tvååringar, spännande. 

Ha en trevlig kväll!

Min finaste prinsessa  

Min finaste prinsessa  

Jag, Carma o hennes ägare Liselott, glatt humör

Jag, Carma o hennes ägare Liselott, glatt humör

Conny laddar för tävling med sin favoritsysselsättning, relaxa o äta

Conny laddar för tävling med sin favoritsysselsättning, relaxa o äta

Lillkillen Ice  

Lillkillen Ice  

Framhoppning med fina Bobo

Framhoppning med fina Bobo

Blev mycket stallhäng med 6 hästar på plats

Blev mycket stallhäng med 6 hästar på plats

Divan Carma  

Divan Carma  

Prinsessan ville äta upp blommorna efter prisutdelningen, mycket glädje i denna bild

Prinsessan ville äta upp blommorna efter prisutdelningen, mycket glädje i denna bild