Januari

Årets värsta månad är förbi, glömde bara att februari är nästa lika hemsk, antingen massa lera el knutigt o isigt, vet inte vad som är värst, tur Magnus vår grymma hovslagare bara bor en bit bort för det har varit en del tappskor o hovbölder. Ska tydligen bli -15 grader i veckan, hoppas SMHI har fel, det brukar dom ju ha.

Tävlingssäsongen drog igång i Åstorp för två veckor sedan, innan vi åker på årets första tävling åker vi alltid iväg till ett annat ridhus för att banhoppningsträna, dels för att känna hur bra eller dåligt man trimmat med också för att "blow off some steam" nu när man inte kan göra av med så mycket energi som jag hade velat, saknar verkligen att kunna galoppera ute. Första gänget åkte till Grevlunda, andra bort till grannen Mimmie o tredje till Royne o Sofia, så tacksam att man får lov att komma o hoppa på massa fina anläggningar!

I Åstorp började vi på lördagen med dom yngsta, Rut tävlingsdebuterade med ett nedslag i 1,00, vilken liten kanonkula, som om hon aldrig gjort något annat än att hopptävla, Rut gick Breeders i dressyr 2017 o var även kvalad till Elmia, men Rut vill inte enbart vara dressyrhäst, ett guldläge för en fälttävlansryttare då vi kommit på efter två månader i träning att hon är outtröttlig. Diddi hoppade en felfri 1,00, älskar henne, så himla lik Vita Nova när hon var ung, ser verkligen fram emot 2018. Bob hoppade en felfri 1,00, han har nu blivit 6år men har aldrig riktigt kommit igång utan haft otur med lite småskador under 1år, nu hoppas vi på att 2018 ska bli Bobbens år, han fick iallafall grönt ljus efter sista kollen hos Jonas Tornell så nu håller vi tummarna att han inte hittar på fler bus. Clara var med med sin fina Dansken o var felfri o placerad i 1,10, grattis! På söndagen var det dags för Hugo, Charlie o Possan. Charlie hade två ner i 1,20, ett var mitt fel helt o hållet, hade inte alls koll på grejorna o ett sprang han på, lite pigg o behöver lite med lydnad, men hellre lite pigga o glada hästar såhär i början på säsongen än tvärtom =) Hugo gick rakt in i 1,20, det har vi aldrig gjort innan utan alltid hoppat en 1,10 innan men nu kunde vi inte det då det var mycket starter o det hade blivit minst 3h extra på bilen vilket jag inte tycker är ok för den unga hästen, särskilt inte i kalla januari, han hoppade hur som helst felfritt med MAGISK hoppning, love him o är så stolt över honom! Även Possan hoppade en felfri 1,30 med härlig spänst o försiktighet , riktigt kul första tävling!

Anna jobbar på superfint med 3åringarna, både Lillayster brun e: Conthinder - Al Cantino (till salu, väldigt fin häst) o Kerstin e: Balou du Rouet - Cardento är klara, Bläs 3år e: Conthinder - Electro behöver några veckor till. Vi har även anställt Vickie o hälsar henne välkommen o hoppas hon kommer trivas hos oss!

IMAGE.JPG

Fina Rut

IMG_6094.JPG

Teamwork makes the dream work