Eslöv med debutanter

Förra helgen gjorde några av 4åringarna sin tävlingsdebut, dagarna innan åkte vi till Skyrup för att rasta trollen lite så vi visste vad vi hade att vänta oss i Eslöv. Vanligtvis är jag aldrig rädd el osäker men jag kan säga att första gången man ska ut på riktig tävling med 4åringarna går pulsen upp ordentligt, man har ju INGEN aning om hur dom kommer reagera, man kan träna hur mycket som helst borta men tävling är tävling! Oompa Loompa som har en räv bakom örat red jag innan vi åkte bara för att vara på den säkra sidan, han skötte sig väldigt väl både vid sadling, uppsittning, framhoppning o inne på banan, 4fel i 0,90 i sin tävlingsdebut är helt klar mer än godkänt, han glömde hoppa lite på ett hinder från utgången bara, mycket ska dom lära sig, inget bus el försök till att kasta av mig så jag är mer än nöjd med honom, dessutom hoppade han superfint, kul. Bella som även hon har ett lite bråkigt förflutet där hon inte släppt upp vissa på ryggen o haft en del attityd hoppade felfritt o jättefint precis som om hon tävlat hur många gånger som helst innan, tänk som de kan bli =) Med oss hade vi även "rutinerade" Carrera som tävlat en gång innan, hon hoppade felfritt även hon, lätt som en plätt, fin häst det där. Jag o Come True 5år e: Casino - Cortez gjode vår första tävlingsstart ihop, felfritt 1,00, Come True är ny i träning o jag gillar henne skarpt!

Jag måste även få ge alla en STOR GULDSTJÄRNA att dom överhuvudtaget hoppade för regnet öste ner o det blåser nästan storm, nu vet vi iallafall att dom kan det också, duktiga ministjärnor!

På söndagen åkte vi tillbaka till Eslöv, denna gång med Hugo o Charlie o Connie, både Hugo o Charlie hoppade en varsin felfri 1,10 med mycket bra hoppning o Connie överhoppade sig in i kombinationen så jag fick styra ut, sånt som kan hända ibland, hon har börjat överhoppa sig lite o såhär i efterhand borde jag hjälpt henne ännu mer, men nu vet jag ju det till nästa gång, ingen skada skedd utan hon hoppade den direkt efter men jag stör mig lite fortfarande att jag inte hjälpte henne mer.

Här kommer lite filmer:

Finaste Charlie

Hugo, MAGISK häst, love him

Carrera, duktig tjej, skruva ner ljudet för det blåser rejält  

 

IMG_2566.JPG

Blött o kallt men glatt humör ändå