Crazy weeks

Nu är våren äntligen här!

Fram till juni månad är det kaos nu, tävling flera dagar i veckan, 3åringar förbereds för 3års Test, 4åringar ska tävlingsdebutera, kunder, träningar osv.

Förra helgen var vi i Halmstad på lördagen, 5åriga Charlie o Hugo tyckte solen som gjorde solkatter längs med ena långsidan var DÖLÄSKIG, fick nedslag där men då har dom fått uppleva det också, inte sista gången solen kommer stå på, som tur är är dom coola båda två o hoppade vidare som om inget hade hänt, lyste lite extra klart gjorde Ice o Ture som hoppade 1,20 felfritt på ett grymt enkelt o ridbart sätt. Bruna Nova debuterade 1,25 med två nedslag, det kändes som en felfri runda, var lugn o ridbar hela vägen, hörde inte ens att bommarna ramlade, som hon utvecklats! Nu på försäsongen rider jag tävling som om det vore träning, detta är även tiden på året jag "laborerar" med utrustning, bett, nosgrimmor, sporrar osv, allt för att hitta det mest optimala för varje häst inför kommande uppgifter.

På söndagen åkte vi till grannklubben, Fjälkestad med massa debutanter. Måste ärligt erkänna att det är enda gången jag känner mig lite nervös, man har ju INGEN aning om hur dom kommer reagera, att hoppa hemma el träningshoppa borta är ju en sak, tävling kan vara någon helt annan. Med oss var 4åriga Gråa Nova, ja ni läste rätt vi har många Novor, Gråa Nova är Vita Novas lillasyster e: Camaro M - Cardento, hon hoppade felfritt på hinder i 80cm men på en linje mot läktaren tvärstannade hon o kollade upp på folket på läktaren för att sedan trava fram o hoppa, dom är ju för roliga dom små liven. 5åriga Carrera (fölsto) hoppade 90cm felfritt, hon var spänd o gick inte av sig själv i början men slappnade snabbt av o slog på några riktigt fina språng med fin känsla. Med oss hade vi även Lillemannen som gjorde sin bästa 1,00 någonsin, felfri med spetsade öron o en härlig framåtbjudning. Tor årsdebuterade o hoppade fint o felfritt 1,00, visade fin hoppning o tog av ordentligt, vad lite vila kan göra för den unga hästen. Connie var också med o hoppade en SUPERFIN felfri 1,00, hon börjar spänna av o visar väldigt fin hoppning, tror mycket på henne.

Måste få lov att skryta lite om mitt team. Robin, Anna, My, Ellinor, det är ni som gör att hela cirkusen fungerar! O självklart mamma o pappa också #teamworkmakesthedreamwork  

I veckan har jag även hunnit en runda till Norge med kunder, svårt att få tag på fina juniorhästar i Sverige, i helgen kör vi Skabersjö två dagar.

Trevlig helg!

IMG_2246.JPG

Gråa Nova, nöjd o glad

 

IMG_2242.JPG

Fika i solen

 

Sandefjord, Norge

Sandefjord, Norge

IMG_2237.JPG

Nykomling, Lilly 3år e: Al Cendo - Cortus, ska gå 3års test i maj

 

IMG_2341.JPG

Fick passa på att bada lite i Norge  

 

IMG_2204.JPG

Majlis med arbetskollega 

 

IMG_2291.JPG

Mollis o Charlie