Hösten är här

Jag hoppas på en torr o fin höst men jag kan inte direkt påstå att det börjat bra, vi fick ta in hästarna från betet redan i mitten på september, det har nog aldrig hänt innan, jag fick ont i hjärtat av att tänka på att dom fryser o inte har något torrt att ligga på. Jag kan säga att alla uppskattade mitt beslut, nu går dom o myser i sina lösdrifter innan det är dags för 3åringarna att komma in på stall o 2åringarnas tur att ridas in, till hjälp med inridningarna i år har vi grymma Anna, hon jobbade hos mig förra året, en tjej som är mjuk, tuff o orädd, kommer bli hur bra som helst tror jag. Vi har redan löshoppat en gång o jag gillade verkligen vad jag såg! Gå in på min Instagram om ni är nyfikna: saransara84

Vi har hunnit tävla i Henriksdahl, sista utetävlingen, alltid lika deppigt. CT gjorde en 1,20 runda felfritt o en med 4fel, grym känsla o hennes "kan själv" period har börjat gå över mer o mer. Connie hoppade en 1,20 med 4fel, fin runda på en väldigt fin häst. Dansken var felfri 1,30, wow, vilken häst, inte i en bom, vågar inte skriva som vanligt för då river vi väl nästa gång =) Possan hoppade en 1,30 med 4fel o visade mycket fin hoppning, ska bli kul o se var detta kan bära hän, en häst med massa kapacitet som jag tror mycket på, dessutom är hon superbra i huvudet o härlig att jobba med.

Dansken 1,30, galet försiktig

Efter tävlingen åkte vi på ett återbesök med älskade Diddi 5år (fölsto) e: Diamant de Revel - Cardento, hon fick tyvärr en sårskada en månad efter vi köpte henne o var väldigt skärrade där ett tag, som tur är har det läkt fint o jag fick klartecken att börja rida, hurra!

Veckan därpå var vi i Helsingborg på fredagen. Ice o Vita Nova kändes lite rostiga medans Superture gjorde sin bästa 1,30 so far, felfritt o ridbart, riktigt härlig känsla. På lördagen var det dags för 4års Championatet Semifinal. Med Oompa hade vi inga förväntningar el förhoppningar överhuvudtaget, det kunde bli både flipp el flopp med hans humör, som tur är verkar han mogna för varje tävling o skötte sig galant, även Carrera hoppade en väldigt fin felfri runda o båda gick vidare till söndagen där dom var minst lika duktiga i sina 1,05 (hur gulligt är inte det) debuter o slutade på 8:e o 9:e plats, fem eller sex gick vidare till stora Finalen så vi är mer än nöjda, nu blir det lite vila framförallt för Oompa till jul medans Carrera får en lite mindre paus o ska hoppa lite 1,10 innan året är slut, hon är ju ett 5årigt fölsto. Med till Flyinge hade vi även CT som kvalade klart till Breeders, på målsmöret får man ju faktiskt säga, sista klassen sista kvalhelgen, men de gick, kul. Bob var med o hoppade en 1,10, rev mot kortsidan där hans ögon fastnade på en skylt men han lär sig hela tiden, har ett stort hopp o mycket kapacitet, bara att stärka honom o jobba ännu mer. Hugo hoppade en 1,10 o var MAGISKT, I love him, helt galet fantastisk!

Förra veckan var vi i Flyinge, svåra men roliga banor att rida o hästarna hoppade fantastiskt. Ice var felfri 1,30 o hoppade grymt, Ture hade 4fel o hoppade väldigt fint, tappade lite tryck in till väggen o fick ner en bom där. Vita Nova hade 4fel i omhoppingen i 1,35, mitt fel, blev lite forcerat fram till kombinationen där jag valde sju istället för åtta steg, mitt fel, hon gör aldrig fel, alltid mitt fel om hon river, hon är bara 7år men så klok o lyhörd. På fredagen hoppade vi en 1,40, felfritt o placerade, wow, vilken häst, hon är magisk, vår svåraste 1,40 vi ridit, jag är så stolt över henne, älskade häst.

She makes my day, every day!

Som ni kanske märkt har det varit lite organiserat kaos här men jag älskar mitt liv även om jag önskar lite fler timmar på dygnet, jag tänker ofta på dom som vantrivs på sitt jobb, måste vara hemskt. Jag är så tacksam för alla fina hästar, alla hästägare o alla i teamet, nu kör vi en månad till på full gas sen börjar det trappas ner aningens, i julklapp önskar jag mig en ledig dag där jag bara kan ligga i soffan helt stilla o titta upp i taket =)  

Vet någon några fina unghästar till salu får ni gärna hojta till!  

IMG_4920.JPG

Fick lite ridhjälp av mitt gulliga gudbarn Ketty en dag, gullunge

IMG_4863.JPG

Nyklippt Vito, börjar likna en tävlingshäst nu

IMG_4808.JPG

Anna gjorde comeback som hästskötare på tävlingen i Flyinge, en hemskt fin bild på henne o CT :)  

IMG_4710.JPG

Stjärnan Hugo tar sig alltid lite friheter på vägen hem efter en uteritt

IMG_4697.JPG

Teamwork makes the dreamwork, vilken rolig dag vi hade uppe bland träden

IMG_4696.JPG

Åhus Up Zone höghöjdsbana

IMG_4907.PNG

Ellen knäppte av en fin bild på mig o min bästis efter rundan, ren o skär glädje 

IMG_4934.JPG

Jag är väldigt morgonpigg o älskar lugnet före stormen, livet på landet är allt fantastiskt