Tävling o träning

Förra helgen var vi i Munka Ljungby med massa hästar, höjdpunkterna var helt klart grymma Tures felfria 1,20 o dom nya hästarnas felfria rundor. Låt mig presentera dom:

Flight 9år e: Hip Hop - Alpen Furst. Flight är ca 1,67 cm hög o helt fantastisk att rida på, mjuk i kroppen o munnen, alldeles lagom framåtbjudning utan att varken bli lat el för pigg, en häst som passar väldigt många, han har blivit lite av en favorit i stallet. Han är även busenkel att rida på hinder o väldigt okomplicerad.

 

Pelle 10år e: Quite Easy. Han är ca 170cm hög, rör sig kanon o kunde säkert kunnat haft en karriär inom dressyren också, Pelle har en härlig framåtbjudning men är lite mera häst än hans kompis Flight, han har stor kapacitet o hoppar stora hinder lätt som en plätt.

 

Båda dessa två härliga herrar är till salu, dom är nyröntgade för två veckor sedan UA o ni som söker efter en tävlingskompis hör av er, för jag kan verkligen rekommendera båda två.

I onsdags åkte jag ner till Maria Gretzer för att träna med Bruna Nova o Leif, det gick superbra trots ösregn, jag är verkligen helt såld på Marias träningar, hon är så engagerad o man känner att man verkligen får ut 110% av träningen, både jag o hästarna, nu längtar jag tills hon kommer hem från Rio så jag kan träna igen!

I fredags var vi i Karlskrona med fem hästar. Pelle hoppade en felfri 1,20 igen o nu blir det 1,30 nästa gång, tyckte jag red fort som tusan men var 10sek efter den som vann =) Flight hade 4fel i 1,20, inte så mycket att säga om det, vi rev ett, ibland är det ju så bara, Tor gjorde en mycket bättre tävling än förra helgen o jag känner verkligen att vi är på rätt väg nu, ännu mer fart på bakbenen så kommer det bli ännu bättre resultat på tävlingarna, Bruna Nova debuterade 1,20 med 4fel, wow vad hon hoppade, jag är så stolt över henne, hon har ju varit så stressad o dramatiskt hela våren men vi har bara gett henne tid, tid att utvecklats i hennes egna takt, extra kul när folk kommer fram o säger att det är en riktigt fin häst, fina tjejen! Leif hoppade en 1,30 med 4fel, ÄNTLIGEN börjar jag se ljuset i tunneln, mycket tack vare Maria Gretzer som hjälpt mig med honom, det har varit två år av svett o tårar, detta stora monster börjar äntligen visa den talang han har, börjar koncentrera sig, få styrka o ja även ibland lite spänst!

Igår var Katta i Perstorp o hoppade en 1,00 klass, 4fel blev det men känslan var bra, det är en stor häst som behöver mer styrka men hoppningen är det iallafall inget fel på, en väldigt försiktig häst med mycket scope.

Veckan som kommer blir hektiskt, tävling tors-lör i Älmhult o Åsbo med 4åringarna på lör, sen måste jag såklart hinna se lite på OS, gillar att kolla på de flesta sporterna faktiskt, såklart ridsporten men även gymnastik o friidrott, det visste ni nog inte men jag vann riksmästerskap flera år i rad i både längdhopp, höjdhopp o 400m, sen tog ridningen över, lite för sent nu kanske att ta upp den karriären men kul var det iallafall =)

 

Tor 5år e: Careful - Leuthen  

Tor 5år e: Careful - Leuthen