Karlskrona o Älmhult

Nu är full rulle igen, alla hästar är igång i full träning igen, därför lite sämre uppdatering.

Förra helgen åkte vi till Karlskrona, riktigt härlig tävlingsplats med fiber på både framhoppning o tävlingsbana, lyxigt. Jag hade med mig fem hästar, först ut var Conny 1,20, han var felfri o hoppade med stor marginal, lite väl högt vissa språng. Jag är glad att vi matchat honom lugnt o försiktigt, han har aldrig har fått hoppa med "hjärtat i halsgropen" utan även om han hoppar högt över är han inte spänd, tror han kommer bli en riktigt riktigt fin häst. Efter det var det Leffes tur, han slog minsann till o var felfri i sin 1,20, jisses vilket scope han har, nu börjar äntligen saker o ting falla på plats, långsamt men säkert börjar han koppla ihop sitt huvud med sin kropp, tog bara lite drygt ett år för honom att förstå det, sen att vi inte ens kom i närheten av ena sidan av framhoppningen o fick vara tre personer för att ens komma upp på honom är ju en helt annan historia, han har så otroligt mycket karaktär den där Leffe, men jag gillar verkligen honom, två år till sen är han en stjärna. Efter det var det 1,30, Cotte, en försäljningshäst 11år e:Briar gjorde en säker felfri runda o vi fick till o med pris, jag tyckte själv att jag red riktigt snabbt, den som vann var dock 10 sekunder snabbare än mig, aja, så blir det när man bara rider unghästar, var glad i alla fall. Blossi hoppade 1,30 avd B o var felfri, jag vet att jag sagt det innan men vilken liten kanonkula hon är, försiktig o otroligt spänstig, hon är till salu men nu börjar jag tveka, hon är ju så otroligt rolig att rida varje dag, en riktig glädjespridare som bara vill göra rätt hela tiden. Grodan hade 4fel, hinder nr 2, fick inte riktigt till svängen utan tappade bogen något, dock var det ett "bra nedslag", han lärde sig något o hoppade fantastiskt efter det, älskar Grodan.

Leffes 1,20 runda

Denna helg har vi varit i Älmhult med 8 hästar, det var riktigt svettigt, ont om tid o sjukt varmt, men man ska inte klaga för vintern kommer snabbare än man tror. Gillar verkligen Älmhult, är där varje år, fin bana, framhoppning, bra banbyggare o stort plus för alla vänliga funktionärer.  Superconny var felfri o kvalade klart till Breeders, min vita prinsessa hoppade felfritt i 1,20, första tävlingen efter betet, riktigt fin hoppning visade hon o känslan är underbar, hon har så lätt för sig, innan överhoppade hon sig men nu gör hon det så avspänd o lätt men är fortfarande otroligt noggrann, ser dock på filmen att hon har blivit rätt tjock så nu måste vi banta henne lite, men hellre några kilo för mycket än för lite, ett tecken på att hon verkligen kopplat av under sin ledighet i alla fall. Bobo var ute o rastade sig själv, hade 4fel o hoppade jättefint, dock lite väl pigg o på sina ställen även lite busig, satt löst några gånger på framhoppningen. Leffe fick scenskräck denna helg, inte lätt o vara orutinerad o ha en stor kropp ibland, han hoppade helt sjukt bra på framhoppningen, aldrig hoppat så fint någonsin tror jag, när vi kom in blev han lite "liten" o hade bestämt sig för att det var monster på hela ena sidan av banan, 12 fel, ingen katastrof o han lärde sig säkert jättemycket, får han bara sova på saken o tänka igenom det blir det säkert bättre till nästa gång. Älmhult har en lite speciell bana, mycket för unghästarna att titta på o många av mina som normalt inte är särskilt spända blev just lite "små" när dom kom in, men helt klart en bra bana för dom att komma o tävla på, ibland måste man tävla för rutinens skull, inte bara för resultatet. På fredagen var det ett nytt gäng som skulle dit, Carma gjorde sin första start sen Falsterbo, 4 fel, inte så mycket o säga, 4 fel, ingen analysering på det, hon kändes fin, jag är väldigt bortskämd med just Carma för hon hoppar alltid fint. Grodan o Blossi hade 4fel i sina 1,30 o hoppade också bra, Cotte avslutade med en felfri 1,35, riktigt kul. Lördagen började med att jag tyckte banan såg rätt tuff ut för avdelning A ryttarna i 1,30, Grodan var först ut, 8 fel, tyckte inte alls han var värd det, rev dom två sista med bak, väldigt sällan han river bak, sista linjen var flying på 6 steg in i en tvåkombination med oxer in som jag tyckte kändes hög, jag fick spurta på ordentligt o han blev lite flack, efter det blev lite lite yvigt o vi rev sista hindret, en oxer ur sväng som stog lite dolt bakom domartornet, kanske skulle jag hållt ut lite till där, den absolut svåraste 1,30 han gått hittills o det gjorde han lätt som en plätt, att han rev gör inte mig så mycket, att han fick komma ut från banan en erfarenhet rikare är betydligt viktigare för mig. Carma var felfri o visade magisk hoppning, denna häst alltså, vilken stjärna hon är. Blossi var sist ut, kom bra på ettan, nr 2 stod intill framhoppningen o många hästar blev störda av det, såg flera riva det o även störta där, tyckte jag kom bra där, gav lite plats o tänkte här blir bra, men tydligen inte, hon frös o vi höll på att störta efter hindret o bommarna flög på alla håll, valde såklart att utgå, med en sånn ambitiös häst vill man inte något sådant ska hända, klappade o travade runt, dock var jag något upprörd eftersom jag tyckte banan var aningens för tuff för unghästarna, bara 6 felfria av 33st o av dom var inte alla ens 6år, man ska inte behöva jaga unghästar på distans in i två st kombinationer, jag personligen struntar i det, jag kan lägga på lite extra ben på, men jag tycker inte att man ska behöva kasta hjärtat över först på dom, jag är otroligt noga med att mina unghästar ska komma ut från banan varje gång med en bra erfarenhet, valde att framföra mina synpunkter till banbyggaren som jag känner väl o blev som vanligt otroligt proffsigt bemött, han till o med ringde upp mig på vägen hem, jag framförde hur jag upplevde det o han som han upplevde det, så gör bara riktiga proffs, hatten av för Fredrik Malm, en fantastisk grym, duktig, kompetent o en av Sveriges absolut bästa banbyggare som mer än gärna vill höra ryttarnas synpunkter om sina banor till skillnad från många banbyggare som aldrig ens verkar bry sig, just idag tyckte jag som sagt det var för tufft för just unghästarna i 1,30 o det står jag för.

Nästa helg är det 4åringarnas tur att tävla, första efter en månads bete, har även två debutanter som ska ut. Tor 4år e: Careful - Leuthen - Utrillo o Oskar 5år e: Tornesch - Convoi, då blir det till att hålla i hatten.

Ha en trevlig helg!

Fina Cotte efter sin 1,35 klass där han var felfri  

Fina Cotte efter sin 1,35 klass där han var felfri  

Jag, My o Anna ute på tur

Jag, My o Anna ute på tur

Gick åt mycket dricka på tävling i Älmhult, älskar festisar

Gick åt mycket dricka på tävling i Älmhult, älskar festisar